YouTube vlogger εξηγεί πώς στα 22 της κατάφερε να αγοράσει σπίτι 200.000 λιρών χωρίς καμία βοήθεια [εικόνες] - iefimerida.gr

YouTube vlogger εξηγεί πώς στα 22 της κατάφερε να αγοράσει σπίτι 200.000 λιρών χωρίς καμία βοήθεια [εικόνες]

Η Χέιζελ Γουντ στο νέο της σπίτι αξίας 200.000 λιρών. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως το 1/3 των millennials δεν θα βγάλει ποτέ αρκετά χρήματα για να αγοράσει το δικό του σπίτι, αλλά ένα αστέρι του YouTube και influencer αγόρασε το πρώτο της σπίτι στα 22 της χωρίς την οικονομική βοήθεια των γονιών της.

Η Χέιζελ Γουντ από το Έσεξ, τώρα ηλικίας 23 ετών, αποκάλυψε πώς κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα και θέλει να βοηθήσει κι άλλους νέους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 4 Φεβ, 2019 στις 2:17 μμ PST

Επιμένει, ωστόσο, πως η αποταμίευση για την αγορά σπιτιού δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως πρέπει να σταματήσετε να πηγαίνετε διακοπές ή να βγαίνετε με φίλους, λέγοντας: «Έπρεπε να κάνω θυσίες, αλλά είχα ένα μηνιαίο μπάτζετ το οποίο μπορούσα να χρησιμοποιώ είτε για εξόδους είτε για ψώνια. Και κατά την διάρκεια αυτών των δύο χρόνων αποταμίευσης, απόλαυσα πολλές διακοπές. Έπρεπε απλώς να υπολογίσω γι’ αυτές εκ των προτέρων. Με λίγο σχεδιασμό, πιστεύω πραγματικά πως είναι δυνατόν και για άλλους νέους να φτάσουν στο σημείο να κρατούν τα κλειδιά του δικού τους σπιτιού».

Η influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Αγόρασα το πρώτο μου σπίτι πέρυσι τον Ιούλιο. Κατάφερα να αποταμιεύσω 20.000 λίρες μέσα σε διάστημα δύο χρόνων και κάλυψα όλα τα συναφή έξοδα χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από την οικογένειά μου».

Έτσι, η Χέιζελ Γουντ έγινε η ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος αξίας 200.000 λιρών στο Γουίθαμ του Έσεξ τον Ιούλιο του 2018 με την βοήθεια ενός δανείου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 13 Μάρ, 2019 στις 5:34 πμ PDT


Είπε ότι είχε στόχο να αποκτήσει το δικό της σπίτι από την εφηβεία αλλά άρχισε να αποταμιεύει σοβαρά όταν έγινε 20 χρονών, εξοικονομώντας χρήματα ζώντας με τους γονείς της.

Και εξήγησε: «Στο μυαλό μου, είχα αυτό τον στόχο. Να αποταμιεύσω 20.000 λίρες σε δύο χρόνια. Αντί να νοικιάσω ένα διαμέρισμα, έμεινα στο σπίτι των γονιών μου, κάτι που με βοήθησε να αποταμιεύσω πολλά περισσότερα. Και κατά την διάρκεια αυτής της διετούς περιόδου, ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Αναθεώρησα όλες τις βασικές δαπάνες μου, όπως τα τρόφιμα, τους λογαριασμούς τηλεφώνου και την ασφάλεια του αυτοκινήτου μου για να δω τι θα μπορούσα να μειώσω. Για παράδειγμα, άλλαξα αυτοκίνητο, κάτι που με γλύτωσε από 100 λίρες το μήνα. Άλλαξα την σύνδεση του κινητού σε κάρτα κάτι που μείωσε σημαντικά το κόστος. Επίσης, έκοψα τις μη απαραίτητες δαπάνες. Ακύρωσε κάποιες συνδρομές στην τηλεόραση, που μπορούσαν να μου εξοικονομήσουν περίπου 25 λίρες το μήνα. Ακόμη και τα μικρά βήματα μετράνε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 5 Μάρ, 2019 στις 9:58 πμ PST


Η Χέιζελ όμως συνέχισε να βγαίνει με τους φίλους της και να κάνει διακοπές αποφασίζοντας να σπαταλά περίπου 200 λίρες το μήνα. Όπως είπε: «Κάθε μήνα, έβαζα ένα μεγάλο τμήμα του μισθού μου στις αποταμιεύσεις μου. Έπρεπε φυσικά να κάνω θυσίες γι’ αυτό. Για παράδειγμα, σταμάτησα σχεδόν να τρώω έξω και περιόρισα τις αγορές μου σε ρούχα».

Όπως είπε, οι 200 λίρες μπορεί να μην ακούγονται πολλές, αλλά όταν αποταμιεύεις, συνειδητοποιείς πως οι 50 λίρες την εβδομάδα είναι αρκετές για να βγεις έξω με φίλους ή για να οικονομικό γεύμα αν πραγματικά το θέλεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 27 Ιαν, 2019 στις 1:26 μμ PST


«Αντί να βγούμε σε ένα ακριβό μπαρ για κοκτέιλ, οι φίλοι μου κι εγώ πίναμε κάποια ποτά στο σπίτι και μετά βγαίναμε έξω. Έτσι κατέληγα να ξοδεύω περίπου 10 λίρες σε ένα μπαρ. Κάποιες φορές έβαζα στην άκρη λίγα περισσότερα, κάτι που μου επέτρεψε να πάω διακοπές.. Και πήγα αρκετές διακοπές αυτά τα δύο χρόνια που έκανα αποταμίευση. Μερικές φορές στο διαδίκτυο, μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές προτάσεις για μίνι διακοπές».

Σχετικά με τις παρέες της αναφέρει: «Είναι σίγουρα δυνατή η κοινονικοποίηση ακόμη κι όταν αποταμιεύεις. Απλά πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο περνάς χρόνο με τους φίλους σου – πηγαίνετε για μια βόλτα ή μαγειρεύετε φαγητό στο σπίτι μαζί».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 24 Ιαν, 2019 στις 9:01 πμ PST


Η Χέιζελ εξέτασε επίσης τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αυξήσει το εισόδημά της από την δουλειά – ήταν κατώτερος μέλος μιας ομάδας χρηματοοικονομικού σχεδιασμού.

Ακόμη, επισκέφθηκε μερικά ακίνητα προκειμένου να έχει ένα κίνητρο αν και είπε ότι κοιτάζοντάς τα, μερικές φορές ένιωθε πως δεν είχε κάνει αρκετά στις αποταμιεύσεις της, αντί να γιορτάζει γι’ αυτά που είχε ήδη καταφέρει.

Όπως λέει:« Θα ήθελα να συμβουλεύσω κι άλλους ενδεχόμενους αγοραστές σπιτιού να γιορτάζουν ανά διαστήματα όσα έχουν πετύχει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 21 Μάρ, 2019 στις 1:03 μμ PDT


Στις αρχές του 2018 είχε φτάσει τον στόχο της να αποταμιεύσει 20.000 λίρες και τα έδωσε ως προκαταβολή για μια γκαρσονιέρα, αλλά συνέχιζε να βάζει χρήματα στην άκρη.

Όπως είπε: Παρά την προκαταβολή των 20.000 λιρών, δεν ήμουν σε θέση να δανειστώ αρκετά για να αγοράσω ένα διαμέρισμα 200.000 λιρών, λόγω του εισοδήματός μου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 16 Μάρ, 2019 στις 4:18 μμ PDT


Αλλά χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα που έχει η Βρετανία και λέγεται «Help to Buy» το οποίο σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσει μια προκαταβολή ύψους 55 του συνολικού ποσού ενώ η κυβέρνηση σου δίνει ένα 25% του δανείου.

«Εντέλει, έπρεπε να βάλω μόνο 10.000 λίρες ως προκαταβολή για το ακίνητο και μου έχει απομείνει το ήμισυ των αποταμιεύσεων, τα οποία χρησιμοποίησα για να καλύψω τα νομικά έξοδα και τα έπιπλα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel Wood (@hazelwoodx) στις 11 Μάρ, 2019 στις 1:44 μμ PDT


Η Χέιζελ έχει πάνω από 85.000 οπαδούς στο YouTube και το Instagram. Όπως λέει: «Μου αρέσει που έχω το δικό μου διαμέρισμα. Μου επέτρεψε να διευρύνω το περιεχόμενο μου στο YouTube καθώς έχω ένα ολόκληρο σπίτι για να τραβώ βίντεο. Μπορώ να το διακοσμήσω όπως θέλω και να δώσω συμβουλές εσωτερικού σχεδιασμού στους οπαδούς μου. Εξακολουθώ να αποταμιεύω ακόμη και τώρα και θα ήθελα πολύ να αγοράσω ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αλλά και το γεγονός πως έχω πλέον το δικό μου σπίτι, άξιζε όλο τον κόπο».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ