10 μαγαζιά στην Αθήνα με αυθεντικές κρητικές γεύσεις -Xοχλιοί, ρακή, γαμοπίλαφο [εικόνες] - iefimerida.gr

10 μαγαζιά στην Αθήνα με αυθεντικές κρητικές γεύσεις -Xοχλιοί, ρακή, γαμοπίλαφο [εικόνες]

Πίτες με άγρια χόρτα και κρητική ξινομυζήθρα/ Φωτογραφία: Κατσούρμπος/ Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οποιος έχει ταξιδέψει στην Κρήτη, αποκλείεται να μην έχει απολαύσει και θαυμάσει την γαστρονομική της παράδοση που χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Στακοβούτυρο, συγκλονιστικά πιλάφια και τυριά, άφθονη ρακή, καλτσούνια με κρητική μυζήθρα και εξαιρετικό μέλι είναι μόνο μερικοί από τους «θησαυρούς» της κρητικής κουζίνας. Η έξοδος γίνεται ακόμα πιο απολαυστική, αν συνοδεύεται από τους ήχους κρητικής λύρας. Βρήκαμε 10 αυθεντικές κρητικές γωνιές της Αθήνας.

1) Κατσούρμπος

Στην πλατεία Προσκόπων του Μάνου Χατζιδάκι, από το 2005, η κρητική κουζίνα έχει βρει έναν αξιο εκπρόσωπό της στον Κατσούρμπο.

Ο «Κατσούρμπος» προμηθεύεται τα υλικά του από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού, χρησιμοποιεί στα πιάτα του το εξαιρετικό ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας από το Λευκοχώρι Μονοφατσίου, ενώ, το ψωμί κι όλα τα ζυμαρικά που φτάνουν στο τραπέζι σας είναι χειροποίητα.

10 μαγαζιά στην Αθήνα με αυθεντική κρητική κουζίνα, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ