Χανιά: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά το γενικό μπλακ άουτ - iefimerida.gr

Χανιά: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά το γενικό μπλακ άουτ

σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κρήτη/Φωτογραφία: cretapost
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών των Χανίων που είχε διακοπεί από τις 12 το μεσημέρι λόγω έκρηξης σε εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Κρήτης να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Στα Χανιά το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι σε περιοχές του κέντρου. Λόγο της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη στο μετασχηματιστή της ΔΕΗ έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο που βρίσκεται περίπου 10 χλμ. έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ