ΥΠΕΞ για επίθεση στο ρωσικό προξενείο: Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ για επίθεση στο ρωσικό προξενείο: Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία

Αστυνομικοί έξω από το ρωσικό προξενείο (Φωτογραφία: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταδίκη της επίθεσης με τη ρίψη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο εκφράζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών», αναφέρει.

Το υπουργείο υπογραμμίζει, παράλληλα, πως δεν επηρεάζονται οι σχέσεις με τη Ρωσία. «Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη Δικαιοσύνη», τονίζει.

Από την έκρηξη της χειροβομβίδας, που βρισκόταν στο φυλάκιο, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ