Νέα πρόκληση Ακάρ: Το Αιγαίο και η Κύπρος μας ανήκουν - iefimerida.gr

Νέα πρόκληση Ακάρ: Το Αιγαίο και η Κύπρος μας ανήκουν

Ο Χουλουσί Ακάρ/ Φωτογραφία: AP- Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγκυρα συνεχίζει την προκλητική της στάση μετά το περιστατικό με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Αυτή τη φορά ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οοποίος σε δηλώσεις του είπε ότι ανήκουν στην Τουρκία το Αιγαίο και η Κύπρος.

Συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στην τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» είπε «Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας ήρθαν την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν στην Αττάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ