Αεροπορικές τραγωδίες: Χωρίς δύο χαρακτηριστικά ασφαλείας πετούσαν τα μοιραία Boeing, επειδή πωλούνταν extra - iefimerida.gr

Αεροπορικές τραγωδίες: Χωρίς δύο χαρακτηριστικά ασφαλείας πετούσαν τα μοιραία Boeing, επειδή πωλούνταν extra

αεροσκάφος Boeing 737/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, όσον αφορά στις δύο πρόσφατες αεροπορικές τραγωδίες με τους δεκάδες νεκρούς.

Όπως αποκαλύπτεται, τα δύο αεροσκάφη της Ethiopian Airlines και της Lion Air, δεν διέθεταν δύο καίρια χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού η Boeing είχε αποφανθεί πως είναι προαιρετικά και θα πρέπει να πωλούνται με επιπλέον κόστος.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ήταν μία ένδειξη για τη «γωνία προσβολής» της πτήσης που εμφανίζει τις ενδείξεις από δύο αισθητήρες και μία λυχνία διένεξης που ενεργοποιείται εάν οι αισθητήρες αυτοί βρίσκονται σε αντίθεση.

Από αυτά τα χαρακτηριστικά, κανένα δεν συμπεριλαμβανόταν στα δύο μοιραία αεροσκάφη όταν πουλήθηκαν από την Boeing. Όπως επισημαίνεται, ήταν στο χέρι των αεροπορικών εταιρειών να αγοράσουν ή όχι τις αναβαθμίσεις.

Οι περισσότερες προαιρετικές αναβαθμίσεις αυτού του τύπου αφορούν σε διακοσμητικά χαρακτηριστικά ή λειτουργίες που βελτιώνουν την άνεση των επιβατών, τώρα όμως επρόκειτο για χαρακτηριστικά ασφαλείας. Όπως μετέδωσε χθες το Reuters, η Boeing πρόκειται να τοποθετήσει την προαναφερόμενη «λυχνία διένεξης» στα πιλοτήρια των αεροσκαφών της στο πλαίσιο της επερχόμενης αναβάθμισης λογισμικού που έχει ανακοινώσει για όλα τα 737 ΜΑΧ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ