Ανησυχία στον Λευκό Οίκο για το Air Force One μετά τα δυστυχήματα με τα Boeing 737 Max [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανησυχία στον Λευκό Οίκο για το Air Force One μετά τα δυστυχήματα με τα Boeing 737 Max [εικόνες]

Ο Τραμπ στο Air Force One/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία προκάλεσαν τα περιστατικά με τις πτώσεις των Boeing 737 Μax και στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα μετά την τραγωδία της Lion Air και την πρόσφατη τραγωδία στην Αιθιοποία με την Ethiopian Airlines, οι αρμόδιοι στον Λευκό Οίκο πήραν μέτρα και για το προεδρικό αεροσκάφος του Ντόναλντ Τραμπ, Air Force One.

Μιλώντας στο CNN, ο Επιτελάρχης Στρατηγός Ντέιβιντ Γκολντφειν ανέφερε πως μετά την κρίση με τα Boeing, διατάχτηκε επανέλεγχος στην εκπαίδευση όλων των στρατιωτικών πιλότων αλλά και των πιλότων του Air Force One.

Το Air Force One κατά την απογείωση

Σε δηλώσεις του ο επιτελάρχης ανέφερε πως στόχος του επανέλεγχου της εκπαίδευσης ήταν να βεβαιωθεί ότι οι πιλότοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι διαταγές αφορούν σε αεροσκάφη όπως τα C-17, και τα KC-46 που κατασκευάζονται από την Boeing παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με κανένα από αυτά τα μοντέλα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με την Μελάνια Τραμπ

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Γκόλντφεϊν ,η εντολή πάρθηκε μετά τις ανησυχίες διεθνώς ότι οι πιλότοι δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση στα Boeing 737 Max 8 και για τον λόγο αυτό έχουν καθηλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Οι επιβάτες του Air Force One.

Από πλευράς του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το ρεπορτάζ του CNN. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες διέταξε την καθήλωση όλων των Boeing 737 Max 8.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ