Συνέντευξη Πέτρου Κόκκαλη με αιχμές για Βαγγέλη Μαρινάκη και Ολυμπιακό [βίντεο] - iefimerida.gr

Συνέντευξη Πέτρου Κόκκαλη με αιχμές για Βαγγέλη Μαρινάκη και Ολυμπιακό [βίντεο]

Ο Πέτρος Κόκκαλης στην συνέντευξη Τύπου /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στη θέση του ειδικού συμβούλου τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας προχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ο πρώην ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που συνεργάστηκε με τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Μώραλη, άφησε αιχμές που είχαν αποδέκτη τόσο τον Δήμαρχο Πειραιά όσο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» είπε χαρακτηριστικά γι αυτό το ενδεχόμενο, δίχως να το αποκλείει.

Ο Πέτρος Κόκκαλης στηλίτευσε την πολιτικοποίηση της ποδοσφαιρικής αποτυχίας του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος ασχολούταν με την ΠΑΕ τα πρωταθλήματα χάνονταν λόγω κακής ομάδας. «Δεν καταλαβαίνω τη μεταστροφή του Ολυμπιακού και δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια του εκβιασμού. Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ πρόεδρος του Ολυμπιακού πολιτικό αντίπαλο δεν είχαμε. Οι αντίπαλοι μας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήματα ήταν πάντα θεσμικά», και κατέληξε, «η νέα λογική του Ολυμπιακού δεν με εκφράζει».

Σχολίασε για την ανυπόγραφη -όπως την χαρακτήρισε- ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που του ζητούσε την παραίτηση του σε περίπτωση που «φλερτάρει» πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές «Έλεγαν ότι ήταν η παράταξη ήταν υπερκομματική, αλλά αποφάσισαν να βάλουν απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε και συμπλήρωσε πως εκείνος δεν βλέπει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανέναν άλλον ως εχθρό. «Εγώ πρεσβεύω τη συνεργασία και το διάλογο. Όχι τον τσαμπουκά, την απολυταρχία και το σκεπτικό "αποφασίζω και διατάζω"».

Ως προς τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα κοινά του Δήμου Πειραιά, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι «σπάνια ερχόταν. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια. Ωραίοι οι φοίνικες, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σχέση με το Δήμο». Ανέφερε όμως ότι συνεργάστηκε με τον εφοπλιστή προκειμένου να προμηθεύονται με φαγητό οι πρόσφυγες που ζούσαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις του λιμανιού την περίοδο έξαρσης της προσφυγικής κρίσης. «Αυτή ήταν η μόνη μου συνεργασία με τον κ. Μαρινάκη».

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν εκφράζεται από το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό συνδυασμό και γι αυτό αποχώρησε.

Μάλιστα, τόνισε ότι είχε και προσωπική επικοινωνία με τον κ. Μώραλη, ο οποίος του είχε ζητήσει την παραίτησή του πριν βγει η επίμαχη ανακοίνωση και ο ίδιος αρνήθηκε να την καταθέσει. «Δεν έγινα κοινωνός κάποιας συλλογικής διαδικασίας» είπε για το χρονικό διάστημα που συνεργαζόταν με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής», ενώ κατέστησε σαφές ότι «Δεν αισθάνομαι πάντως ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ. Δεν έχω εχθρούς κι ούτε θέλω να έχω εχθρούς και να βλέπω παντού φαντάσματα όπως άλλοι. Φτάνω 50 χρόνων κι ασχολούμαι 25 χρόνια με τα κοινά. Αλλά με έναν τρόπο που να δημιουργεί οράματα, που να προκαλεί συνεργασίες και να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω».

Τέλος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής: «Η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε απλόχερα στον Δήμο Πειραιά για να γίνουν έργα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ