Τα έξυπνα παγκάκια στο Ηράκλειο Κρήτης είναι τόσο στιλάτα που «ντρέπεσαι» να καθίσεις [εικόνα] - iefimerida.gr

Τα έξυπνα παγκάκια στο Ηράκλειο Κρήτης είναι τόσο στιλάτα που «ντρέπεσαι» να καθίσεις [εικόνα]

Ηράκλειο Κρήτης/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τοποθέτηση τεσσάρων «έξυπνων» ηλιακών πάγκων προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης.

Τα καινούργια ηλιακά παγκάκια λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης wi-fi, ενώ ξεκουράζονται. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν δύο παγκάκια στην 25ης Αυγούστου και δύο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τοποθετήθηκαν έξυπνα παγκάκια στο Ηράκλειο.

Πρόκειται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για μία πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον προσθήκη στον αστικό εξοπλισμό, η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου. Τα καινούργια παγκάκια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Αναστασάκης και Μαρία Καναβάκη.

Τα καινούργια παγκάκια λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους. Φωτογραφία: Neakriti.gr

«Ο Δήμος Ηρακλείου καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατά τρόπον ώστε να διευκολύνει με διάφορους τρόπους τη ζωή των δημοτών. Τα ηλιακά παγκάκια εντάσσονται σε αυτήν τη λογική και εφόσον αποδειχθούν λειτουργικά είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε κι άλλα», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.

Eπίσης οι περαστικοί έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης wi-fi, ενώ ξεκουράζονται.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ