Ο Παππάς απαντά στη ΝΔ για το «Μακεδονία Ξακουστή»- Ο Μητσοτάκης έχει παραδοθεί στους ακροδεξιούς

Στην Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με αφορμή της αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του περί του «Μακεδονία Ξακουστή».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα "αλήτες προδότες πολιτικοί"», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή για την αντιπαράθεση ήταν η δήλωση του Νίκου Παππά στην ομιλία του στην Βέροια ότι πριν από την Συμφωνία των Πρεσπών όλοι ήξεραν την Μακεδονία Ξακουστή σαν την Μακεδονία των γειτόνων.

«Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε, είπε σε κομματική εκδήλωση στην Βέροια ο Νίκος Παππάς ενώ έξω από την αίθουσα όπου μιλούσε, διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών και τραγούδαγαν το Μακεδονία Ξακουστή. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Και όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».
Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε ότι η δήλωση αυτή είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τη διαπραγμάτευση.

«Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στη Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξαρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό.
Όταν στο μυαλό σου "ξακουστή" ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών.
Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων»,

Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων. pic.twitter.com/wnFX6nleaR

Η δήλωση- απάντηση του Νίκου Παππά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον κατήφορο της πατριδοκαπηλίας. Αποκαλεί τη συμφωνία προδοτική αλλά αρνείται να διεκδικήσει την αλλαγή της. Ο θρασύδειλος υπό προθεσμία αρχηγός της προσπαθεί να πυροδοτήσει απεγνωσμένα κινητοποιήσεις και αντισυγκεντρώσεις ακραίων, λέγοντας σε βουλευτές στη Βουλή και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του "να μη τολμήσετε να πατήσετε στη Μακεδονία".

Στο εξωτερικό λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Υποκρισία και κοροϊδία. Ακόμα και τώρα αρνείται να πει έστω και μια αλήθεια για το Μακεδονικό.

Πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως "Μακεδονία" σκέτο. Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα "αλήτες προδότες πολιτικοί"».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ