Πωλείται το διαμέρισμα του συγγραφέα Φίλιπ Ροθ στο Μανχάταν -Γιατί διαμαρτύρονται οι γείτονες - iefimerida.gr

Πωλείται το διαμέρισμα του συγγραφέα Φίλιπ Ροθ στο Μανχάταν -Γιατί διαμαρτύρονται οι γείτονες

Ο βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν θέλετε να δείτε από κοντά την οδοντόβουρτσα του Φίλιπ Ροθ, μπείτε στη σειρά. Το διαμέρισμα του βραβευμένου με Pulitzer συγγραφέα στη Νέα Υόρκη, πωλείται, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό του, έναντι 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως τα υπάρχοντά του είναι ακόμη μέσα στο διαμέρισμα. «Τα παπούτσια του κου Ροθ είναι ακόμη δίπλα στο κρεβάτι του, τα πουλόβερ του είναι διπλώμενα στην ντουλάπα του και η οδοντόβουρτσά του βρίσκεται ακόμη στο κύπελλό της στον νιπτήρα του μπάνιου» γράφει συγκεκριμένα.

Ο Φίλιπ Ροθ πέθανε σε ηλικία 85 ετών το 2018

Το σπίτι του διάσημου συγγραφέα βγήκε προς πώληση πριν από δύο εβδομάδες, και ένας γείτονάς του περιγράφει τις ορδές των υποψήφιων αγοραστών που μπαινοβγαίνουν στο κτίριο όλο το απόγευμα. Κι αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στον γείτονά του Φίλιπ Ροθ και το βρίσκει κατακριτέο είναι πως παρά το γεγονός ότι κατανοεί πως οι άνθρωποι πρέπει να δουν ένα ακίνητο προτού το αγοράσουν, ο συγγραφέας ήταν ένας πολύ ιδιωτικός άνθρωπος και σίγουρα δεν θα ήθελε να βλέπουν τα υπάρχοντά του, ξένοι. Κι όπως λέει: «Τι μπορεί να μάθει κανείς αν γνωρίζει τις προτιμήσει της οδοντικής υγιεινής του συγγραφέα του έργου ‘Το Σύνδρομο Πόρτνοϊ; Αφορά κανένα;».

Ένα από τα γραφεία που έγραψε τα διάσημα έργα του ο Φίλιπ Ροθ. Φωτογραφία: Cary Horowitz/Brown Harris Stevens

Προς υποστήριξη του μεσιτικού γραφείου, αναφέρει ότι κάνει ότι μπορεί. Τα προσωπικά αντικείμενα του Φίλιπ Ροθ δεν πωλούνται μαζί με το διαμέρισμα. Οι κληρονόμοι του όμως, έβγαλαν προς πώληση το ακίνητο, χωρίς να τα αφαιρέσουν. Αλλά κάνει άραγε αυτό την κατάσταση λιγότερο μακάβρια;

Το σαλόνι του σπιτιού με την μαύρη δερμάτινη πολυθρόνα του σε περίοπτη θέση. Φωτογραφία: Cary Horowitz/Brown Harris Stevens
Ο Φίλιπ Ροθ αγόρασε το διαμέρισμα το 2004 μετά το διαζύγιό του με την τότε σύζυγό του Κλερ Μπλουμ

Πού έγραψε τα διάσημα έργα του ο Φίλιπ Ροθ;
Το διαμέρισμα στο Upper West Side, όπου ο συγγραφέας έγραψε πολλά από τα αμερικανικά κλασικά αριστουργήματά του, πωλείται έναντι 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, βρίσκεται κοντά στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, είναι περίπου 140 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει τρία μπαλκόνια, ένα μεγάλο σαλόνι που δεσπόζει στο χώρο και από μία κρεβατοκάμαρα σε κάθε γωνιά του διαμερίσματος.

Σε μία από τις κρεβατοκάμαρες υπάρχει ένας ολόκληρος τοίχος με ράφια γεμάτα από βιβλία που αναμφισβήτητα επηρέασαν την γραφή του Φίλιπ Ροθ, συμπεριλαμβανομένου του έργου «Αποχαιρετισμός στα Όπλα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντα Τολστόι. Τα ίδια τα μυθιστορήματα του Φίλιπ Ρόθ βρίσκονται σε ένα πιο χαμηλό ράφι.


Σε ένα από τα γραφεία του, αναφέρει η Wall Street Journal, (ο Αμερικανός συγγραφέας είχε πολλά), βλέπει κανείς ένα αντίγραφο του έργου « Death and the Afterlife» του Σάμιουελ Στκέφλερ. Ένα μηχάνημα φαξ βρίσκεται λίγο πιο δίπλα – ήταν ο τρόπος επικοινωνίας του βραβευμένου συγγραφέα (δεν έστελνε emails παρά μόνο μετά την απόσυρσή του το 2010). Και το πιο σημαντικό, το βραβείο Pulitzer που κέρδισε το 1988 με το «Αμερικανικό Ειδύλλιο» να εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμφανές σημείο σε ένα από τα γραφεία του.

Ο Φίλιπ Ροθ είχε επίσης προσαρμόσει ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού του για να ταιριάζει στις ανάγκες συγγραφής και διαβίωσής του. Μεταμόρφωσε μία από τις κουζίνες σε ένα δωμάτιο – ντουλάπα και πρόσθεσε ένα ακόμη ζευγάρι θυρών κοντά στην μπροστινή πόρτα για να υπάρχει ησυχία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.


Μια μαύρη δερμάτινη πολυθρόνα Eames και ένα υποπόδιο που χρησιμοποιούσε για να κάθεται και να χαζεύει την πόλη έξω από το παράθυρό του, εξακολουθούν να βρίσκονται στο σύνηθες σημείο στο σαλόνι.

Ο Φίλιπ Ροθ αγόρασε τα δύο ξεχωριστά διαμερίσματα που τα μετέτρεψε σε ένα, το 2004 , μετά το διαζύγιό του με την τότε σύζυγό του Κλερ Μπλουμ.

Εκτός όμως από το ιστορικό σπίτι του στο Μανχάταν, ο Φίλιπ Ροθ πέρασε επίσης πολύ χρόνο στο αγρόκτημά του στο Κονέκτικατ, το οποίο είχε αποκτήσει την δεκαετία του 1970. Δεν είναι ακόμη σαφές τι έγινε με αυτό το κτήμα.

Φωτογραφίες: Getty Images

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ