H Κατερίνα Μάρκου παραιτείται, ο Νίκος Νυφούδης έρχεται -Μείον ένας οι βουλευτές της ΝΔ - iefimerida.gr

H Κατερίνα Μάρκου παραιτείται, ο Νίκος Νυφούδης έρχεται -Μείον ένας οι βουλευτές της ΝΔ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου- φωτογραφία sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καραμπόλες θα γίνουν στην Βουλή μετά την απόφαση Μητσοτάκη να ζητήσει τις παραιτήσεις των 3 σημερινών βουλευτών, που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Δηλαδή των Ευάγγελου Μεϊμαράκη- που από την πρώτη στιγμή έκανε γνωστό ότι δεν θα κάνει χρήση της φωτογραφικής ρύθμισης που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για χάρη της Ελενας Κουντουρά- Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου. Στην θέση των δύο πρώτων θα ορκιστούν βουλευτές οι επιλαχόντες νεοδημοκράτες της Β' Αθηνών, δηλαδή ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Ζωή Ράπτη, πρώην σύζυγος Μάκη Βορίδη, που ετοιμάζονται να είναι υποψήφιοι και στις δημοτικές εκλογές. Στην θέση όμως της Κατερίνας Μάρκου που εξελέγη με το Ποτάμι, θα ορκιστεί ένας πολιτικός από το Ποτάμι, ο Νίκος Νυφούδης, μειώνοντας την δύναμη της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας κατά μία έδρα.

Ο Νίκος Νυφούδης παραμένει πιστός στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη και όπως δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη: «Θα είμαι βουλευτής του Ποταμιού παρά το γεγονός ότι θα ορκιστώ ανεξάρτητος.. Θα ανταποκριθώ στο κάλεσμα γιατί νομίζω ότι ούτως ή άλλος εγώ έχω παραμείνει στο Ποτάμι, παρά το γεγονός ότι θα ορκιστώ ανεξάρτητος, γιατί στην ουσία έχουμε χάσει την κοινοβουλευτική μας ομάδα, αλλά στην πράξη θα είμαι βουλευτής του Ποταμιού».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Νυφούδης είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια.

Οι πληροφορίες θέλουν την Κατερίνα Μάρκου να προβληματίστηκε για το αν θα παραιτηθεί η θα κάνει και εκείνη χρήση της φωτογραφικής ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ. Ρύθμισης που ψήφισε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ της Βουλής ώστε να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι Ελενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν, όπως προέβλεπε μέχρι σήμερα ο νόμος, γιατί αυτό θα σήμαινε την απώλεια της δεδηλωμένης, αφού την θέση τους θα κατελάμβαναν επιλαχόντες υποψήφιοι από τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Η άμεση πάντως δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της κ. Ασημακοπούλου ότι δεν θα κάνουν χρήση μιας ρύθμισης που συν τοις άλλοις καταψήφισαν, συν οι πιέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησαν την Κατερίνα Μάρκου να δηλώσει και εκείνη πρόθυμη να παραιτηθεί.

Γεγονός που σημαίνει ότι την θέση της Κατερίνα Μάρκου καταλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης, πρώτος επιλαχών της λίστας των υποψηφίων βουλευτών του Ποταμιύ στις εκλογές του 2015 στην περιφέρεια της Β Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Νυφούδης που θα πάρει την θέση της Κατερίνας Μάρκου όταν παραιτηθεί
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ