Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική - iefimerida.gr

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική

Ψεκασμοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησαν από τις 7 Μαρτίου οι ψεκασμοί σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρόγραμμα υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων μέσω κουνουπιών - διαβιβαστών σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής υλοποιούν την εφαρμογή του προγράμματος ψεκασμών σε επιλεγμένα σημεία όλων των Δήμων της Περιφέρειας. Μέχρι τέλος Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εφαρμογών σε όλους τους Δήμους ενώ σε κάποιους θα έχουν προχωρήσει στο δεύτερο κύκλο εφαρμογών.

Επισημαίνεται ότι, παράλληλα οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής μεριμνούν με αποστολή σχετικών εγγράφων, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για λήψη μέτρων αποφυγής εστιών ανάπτυξης κουνουπιών (ενδεικτικά: εντός του αστικού ιστού, σε στρατόπεδα, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αγροτικούς κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, τοπικές επιχειρήσεις, κλπ.) και ενημέρωση των Δήμων, όπου μετά από αυτοψίες διαπιστώθηκαν συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη κουνουπιών εντός του αστικού ιστού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ