ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν με πανό για την «ολιγαρκή αφθονία» του Τσίπρα και φασολάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν με πανό για την «ολιγαρκή αφθονία» του Τσίπρα και φασολάδα [εικόνες]

Το πλακάτ που γράφει «ολιγαρκής αφθονία»
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, τα Σωματεία Εργαζομένων και των καθαριστριών των Νοσοκομείων ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς».

Οι συγκεντρωμένοι τάχθηκαν κατά της επαναφοράς των εργολάβων στα νοσοκομεία και απειλούν ότι θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί με στόχο να λάβουν θετική απάντηση στα αιτήματά τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Η κινητοποίηση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «θα διαρκέσει όσο χρειασθεί (μπορεί και για ημέρες) έως ότου οι καθαρίστριες πάρουν θετική απάντηση στα αιτήματά τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίος διαγωνισμός... Έως εδώ και μη παρέκει! Οι καθαρίστριες που αποκαλέστηκαν τσίρκο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας θέλουν την δουλειά τους όπως η κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ψηφοθηρική τακτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει».

Μοιράζουν... φασολάδα

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν στήσει έξω από το υπουργείο Υγείας ένα μικρό τραπεζάκι με μια κατσαρόλα που περιέχει φασολάδα και μοιράζουν μερίδες σε πλαστικά πιατάκια.

Μάλιστα, σε μια αναφορά στην περιβόητη πλέον φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχουν υψώσει πλακάτ που γράφει τη φράση «ολιγαρκής αφθονία-των υπό απόλυση καθαριστριών».

Οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται

«Αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του για την κατάσταση των Ελλήνων και του την αφιερώνουμε συμβολικά μαζί με φασολάδα και ψωμί», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Εχουν κρεμάσει σε σχοινιά ποδιές καθαριστριών

Επίσης, έξω από το υπουργείο τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν κρεμάσει συμβολικά ποδιές καθαριστριών που γράφουν «ανεργία», ενώ δίπλα ακριβώς έχουν στήσει κρεμάλες και πλακάτ που αναγράφουν το σύνθημα «χάνουμε το ψωμί μας».

Σκούπες και σακούλες απορριμμάτων

Όπως εξηγούν οι καθαρίστριες, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τον ερχόμενο Αύγουστο λήγουν οι συμβάσεις τους και η κυβέρνηση δεν έχει δείξει καμία διάθεση ανανέωσης τους.

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ και καθαριστριών στο υπουργείο Υγείας

Πάντως, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζονται αποφασισμένα να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Υγείας για όσο χρειαστεί και μάλιστα ετοιμάζονται να στήσουν αντίσκηνα στο σημείο.

ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν με πανό για την «ολιγαρκή αφθονία» του Τσίπρα και φασολάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν με πανό για την «ολιγαρκή αφθονία» του Τσίπρα και φασολάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν με πανό για την «ολιγαρκή αφθονία» του Τσίπρα και φασολάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ