Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις και ομιλίες περιλαμβάνει ο σημερινή πολιτιστική ατζέντα. Ξεχωρίζουν οι δραμτοποιημένες διαλέξει του Πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Πελεγρίνη, απόψε στις 7 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αναλυτικά:

ΔΙΑΛΕΞΗ

Η φιλοσοφία στη σκηνή - Θεοδόσης Πελεγρίνης: Βίτγκενσταϊν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι δραματοποιημένες διαλέξεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητή Φιλοσοφίας Θεοδόση Πελεγρίνη έχουν θέμα τη ζωή, τη δράση και τις ιδέες γνωστών φιλοσόφων και διοργανώνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μegaron Plus. Η διάλεξη-παράσταση της Πέμπτης 3 Μαΐου είναι αφιερωμένη στον Αυστριακό Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν (1889-1951), ο οποίος υπήρξε ο θεμελιωτής της αναλυτικής φιλοσοφίας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σκέψης του 20ού αιώνα. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με την θεατροποιημένη παρουσίαση μεγάλων προσωπικοτήτων της φιλοσοφίας. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα Ώρα έναρξης: 7 μμ. Τηλ.: 210 7282333, www.megaron.gr Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Πειραματίζονται, ρισκάρουν στον ήχο τους και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε μπαλάντες και ορχηστρικά κομμάτια του καλλιτέχνη. Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και παρουσιάζουν το Σκοτεινό Θάλαμο. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Ώρα: 22:30.Εισιτήρια: 10Euro (μπαρ), 15Euro (τραπέζι), (Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό, Μπύρα/Κρασί 6 Euro , Ποτό 8Euro)

  • Η ομάδα Stripped στο Booze Cooperativa

H ομάδα Stripped μετά τα δύο πετυχημένα events πραγματοποιεί το τελευταίο της party στο πάνω χώρο του Booze. Στο STRIPPED 3 οι συνήθεις ύποπτοι «dj Kinomatik», οι παραγωγοί του Flippin «The Sams» αλλά και η καινούρια της παρέας «Young» θα μιξάρουν Garage, Rock n Roll και Ιndie μουσικές. Στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα Ημερομηνία Πέμπτη 3 Μαΐου 2012. Ώρα έναρξης: 22:30 Πληροφορίες www.boozecooperativa.com Είσοδος ελεύθερη.

  • Η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου

H Μαρίζα Ρίζου και η big band της επιστρέφουν στο Σταυρό του Νότου (στο club) για τρεις τελευταίες Πέμπτες 3,10 και 17 Μαΐου. Μια δυνατή φωνή με έντονο jazz και θεατρικό χαρακτήρα και μια μικρή ελληνική μπάντα με τον ήχο και την ενέργεια μιας big band jazz ορχήστρας μας περιμένουν για μια βραδιά με jazz και swing στοιχεία. Τραγούδια δικά της αλλά και διασκευές γνωστών κομματιών παίρνουν μια αφυπνιστική jazz μορφή που ουδεμία σχέση έχει με τη lounge εικόνα της jazz όπως την έχουν οι περισσότεροι στο νου τους. Πρώτο της δείγμα η εξαιρετικά πετυχημένη διασκευή της, στη «Μπόσα Νόβα του Ησαία» του Φοίβου Δεληβοριά σε big band jazz ύφος αλλά και το «Γλυκό πρωί» σε δικούς της στίχους και μουσική. Στο Σταυρό του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος. Τηλ.: 2109226975 Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ, με κρασί ή μπύρα. Ώρα έναρξης: 22.00

  • Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τον Θόδωρο Αντωνίου στο Μέγαρο Μουσικής

Εργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που επηρεάστηκαν από τη fusion, την jazz και το λεγόμενο «Τρίτο Ρεύμα», εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο Αμερικανός Γκάνθερ Σούλλερ, φιλοξενεί η Σειρά του Μεγάρου «Μουσικές του 20ού και του 21ου αιώνα-Σταθμοί Σύγχρονης Μουσικής», από σήμερα στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα Ημερομηνία Πέμπτη 3 Μαΐου, ώρα 20:30 Πληροφορίες Τηλ.: 210 7282333, www.megaron.gr Τιμές εισιτηρίων 12,00 - 20,00 Euro. Ειδικές τιμές: 5,00 Euro (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 8,00 Euro (65+, πολύτεκνοι)

  • Οι Vanila Swing στο Half Note Jazz Club

To Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Vanila Swing για μία και μοναδική εμφάνιση σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012. Οι VanilaSwing δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο 2011 στην Αθήνα και προσφέρουν ζωντανές παραστάσεις που φέρνουν το παρελθόν ξανά στο παρόν. Tα κομμάτια που ερμηνεύουν είναι ένα μείγμα από covers των Chordettes και των καλλιτεχνών της περιόδου, μαζί με remixes μεγάλων σημερινών επιτυχιών, όλα με το στυλ και την ατμόσφαιρα της μαγευτικής εποχής των 40's, 50's, 60's. Στο Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς Τηλ.: 210 9213310 Τιμές εισιτηρίων (χωρίς ποτό): 15Euro, φοιτητικό 10Euro

  • Λενιώ Λιάτσου, Pianoscapes - 3: Συναυλία στο ABOUT

Έργα για πιάνο και ηλεκτρονικά μέσα θα παρουσιάσει η πιανίστα Λενιώ Λιάτσου σε ένα ρεσιτάλ στον Χώρο Πολιτισμού ABOUT: στο πλαίσιο της σειράς pianoscapes που επιμελείται η Λορέντα Ράμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Jonathan Harvey, Henri Dutilleux, Δημήτρη Μαρονίδη, George Aperghis, Μιχάλη Λαπιδάκη και Beat Furrer (βίντεο Κ. Καρβουνιάρης). H συζήτηση περί του τι αποτελεί και τι όχι υλικό και τεχνική της μουσικής είναι ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρη. Στο Χώρο Πολιτισμού ABOUT, Μιαούλη 18, Ψυρρή, Τηλ.: 210 3314480, www.about-art.gr Τιμές εισιτηρίων 8 ευρώ

  • Commotion: Μια μουσική παράσταση του Γιώργου Μαγουλά στο Beton7

Το Beton 7 παρουσιάζει τη μουσική παράσταση του Γιώργου Μαγουλά με τίτλο «Commotion» σήμερα Πέμπτη 3 Μάιου 2012. «Τι να το κάνεις το ανάγλυφο απάνω σε μια πέτρα;» Η φράση του Δημήτρη Πικιώνη εκφράζει την αγάπη του για το ανέφικτο, το όνειρο για κάτι καλύτερο που κινεί τα βήματα, που φέρνει το μόνιμο με το προσωρινό σε αντίθεση, σε αναταραχή. Στο BETON7, Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ). Τηλ.: 210 7512625, www.beton7.com. Τιμές εισιτηρίων12Euro/ 8 Euro φοιτ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

  • Αφροκουβανέζικη μουσικοχορευτική παράδοση

Ακόμη μία λαογραφική εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου «Βραδιές της Πέμπτης». Θα μιλήσει ο εθνομουσικολόγος Στ. Νταντούς και θα συμμετέχει με ζωντανή μουσική και χορό η σχολή African Percussions. Στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», κτίριο γραφείων, Σχολείου 8, Πλάκα. Τηλ.: 2103246188. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ