Γαλλία: «Οχι» σε παράταση του Brexit χωρίς εγγυήσεις από την Μέι - iefimerida.gr

Γαλλία: «Οχι» σε παράταση του Brexit χωρίς εγγυήσεις από την Μέι

Ο Ζαν Ιβ Λεντριάν/ Φωτογραφία: AP- Sven Hoppe
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία ξεκαθάρισε ότι θα ταχθεί ενάντια στο αίτημα της Τερέζα Μέι για αναβολή του Brexit, εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν δώσει εγγυήσεις ότι η συμφωνία του «διαζυγίου» θα περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Αν δεν μπορεί να δώσει επαρκείς εγγυήσεις, αυτό θα μας οδηγήσει να απορρίψουμε το αίτημα και να προετοιμαστούμε για ένα σκληρό Brexit», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Τερέζα Μέι έστειλε την Τετάρτη αίτημα στην ΕΕ για παράταση της ημερομηνίας του Brexit έως τις 30 Ιουνίου. Το Παρίσι επιμένει σε τρία σημεία, εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. «Η παράταση είναι για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το Βrexit, είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία και η Βρετανία δεν θα πάρει μέρος στις επερχόμενες ευρωεκλογές», τόνισε ο Λεντριάν.

Αντίστοιχη θέση εξέφρασε νωρίτερα την Τετάρτη ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπενζαμέν Γκριβό. «Η θέση της Γαλλίας είναι απλή: η πρωθυπουργός της Βρετανίας πρέπει να μας εξηγήσει για πόσο χρονικό διάστημα και για ποιους λόγους (ζητάει την αναβολή) και να μας παράσχει εγγυήσεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι η παράταση δεν είναι ούτε αυτόματη, ούτε βέβαιη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ