Ο Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από βουλευτής -Δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας Κουντουρά - iefimerida.gr

Ο Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από βουλευτής -Δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας Κουντουρά

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να μην κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση και αφορά την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή για τις επερχόμενες εκλογές εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής δηλώνει σε συνεργάτες του ότι «Κατ επανάληψη έχει μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες και ως εκ τούτου δεν θα κάνει χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο».

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής της ΝΔ και να παραμείνει υποψήφιος ευρωβουλευτής, χωρίς την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας.

Η διάταξη ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλης χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν την έδρα τους στη Βουλή και να κινδυνεύσει η δεδηλωμένη. Και οι δύο προέρχονται από άλλα κόμματα και οι αναπληρωτές τους δεν αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ