Η κυβέρνηση απειλεί τους Θεσμούς με μονομερή ενέργεια στα κόκκινα δάνεια - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση απειλεί τους Θεσμούς με μονομερή ενέργεια στα κόκκινα δάνεια

Το Μέγαρο Μαξίμου χαμένο στα φυτά /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και σε μονομερή ενέργεια, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία και το μήνυμα που μπορεί να στείλει στις αγορές, είναι η κυβέρνηση για το νέο νόμο Κατσέλη.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα καταθέσει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών. Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών».

Οπως είχε γράψει το iefimerida.gr το ενδεχόμενο για μονομερή νομοθέτηση δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού η κυβέρνηση είχε ήδη προχωρήσει σε μία ανάλογη κίνηση με την παράταση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, αλλά και με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ωστόσο η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια δεν είναι η ίδια, καθώς το μέλλον του τραπεζικού συστήματος περνάει από το κόσκινο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, των αγορών.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι μέχρι χθες κυβερνητικός αξιωματούχος αν και απέρριπτε το ενδεχόμενο μονομερούς ενέργειας. «Δεν είναι του παρόντος. Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στη συνέχεια πρόσθετε με νόημα πως εάν οι διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους μείνουν στο σημερινό αδιέξοδο, αυτή η επιλογή παραμένει ανοικτή. «Δεν είμαστε πια σε Μνημόνιο», συμπλήρωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Είναι πλέον φανερό πως το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών οδηγεί την κυβέρνηση στην επιλογή των μονομερών κινήσεων, καθώς είναι πιο εύκολη επιλογή, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι τριβές με τους Ευρωπαίους θα γίνουν καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρώτη κατοικία ρύθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ