Η άγνωστη ιστορία της επίθεσης κερδοσκόπων στις τράπεζες -Στόχος η φυγή καταθέσεων - iefimerida.gr

Η άγνωστη ιστορία της επίθεσης κερδοσκόπων στις τράπεζες -Στόχος η φυγή καταθέσεων

Το ράλι των αγορών / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόκληση πανικού στους καταθέτες, με στόχο νέο κύμα εκροών καταθέσεων που θα οδηγούσε σε αδιέξοδο τις τράπεζες και σε νέα ανακεφαλαιοποίηση επιχείρησαν το περασμένο φθινόπωρο ξένα κερδοσκοπικά funds.

Κάτι τέτοιο θα τροφοδοτώσε το ξεπούλημα και την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών.

Ωστόσο παρά την «ελεύθερη πτώση» των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο υποχωρούν καθημερινά κατά 5% με 10%, και τον πανικό της κυβέρνησης που αποτυπώθηκε με τις δραματικές συσκέψεις για την κατάσταση των τραπεζών, οι καταθέτες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ο χρηματιστηριακός πανικός δεν μεταδόθηκε στις καταθέσεις, ακυρώνοντας τα σχέδια των κερδοσκόπων.

Διαβάστε στο economistas.gr το χρονικό της κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών μετά το καλοκαίρι του 2018, και τις μεθοδεύσεις των ξένων funds για την αποσταθεροποίηση των τραπεζών με στόχο μια νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες καταθέσεις κερδοσκόποι funds
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ