Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] - iefimerida.gr

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 8 χρόνια από την ημέρα που έκλεψε την παράσταση με τα οπίσθιά της από την αδελφή της Κέιτ Μίντλετον, η Πίπα Μίντλετον... έχασε το ατού της, το... αντικείμενο θαυμασμού και συζήτησης σε όλη την υφήλιο όχι μόνο εκείνη την ημέρα του βασιλικού γάμου αλλά για καιρό μετά. Ναι, τα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον άλλαξαν.

Η Daily Mail σε ένα άρθρο της περιγράφει την αλλαγή αυτή που παρατήρησαν όλοι. Οπως αναφέρει: «Οταν η Πίπα Μίντλετον φωτογραφήθηκε πρόσφατα σε δημόσια εκδήλωση, τα οπίσθιά της τράβηξαν για μια ακόμη φορά την προσοχή, αλλά όχι για τους ίδιους λόγους, όπως τότε, 8 χρόνια πριν στο γάμο του αιώνα.

Η 35χρονη Πίπα Μίντλετον έχει αναμφίβολα επανέλθει σε φόρμα 5 μήνες μετά τη γέννηση του γιου της Αρθουρ. Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με πριν: Τα οπίσθιά της φαίνονται πιο... επίπεδα».

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Και συνεχίζει η Daily Mail: «Και ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η κοιλιά φέρει το μεγαλύτερο βάρος της εγκυμοσύνης και τα οπίσθια από ό,τι φαίνεται κουβαλούν ένα μεγάλο βάρος με αποτέλεσμα να αλλάζουν μορφή. Η περίπτωση της Πίπα Μίντλετον το αποδεικνύει.

Οι ορμόνες, η στάση του σώματος, η αύξηση του σωματικού βάρους και ο τοκετός συμβάλλουν στη δημιουργία αυτού που αποκαλείται «Οπίσθια μητέρας» και επηρεάζουν ακόμη και τις πιο καλογυμνασμένες με τα πιο καλοσχηματισμένα οπίσθια». Σαν την Πίπα Μίντλετον δηλαδή.

Και αναρωτιέται η Daily Mail: «Αραγε η Πίπα Μίντλετον θα καταφέρει να κερδίσει πίσω τα περίφημα οπίσθιά της;».

Με άσκηση ίσως τα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον επανέλθουν.

Γιατί όμως εξαφανίστηκαν τα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον; Πώς δημιουργείται το σύνδρομο των πεσμένων οπισθίων;

Ιδού η απάντηση:

Τρομακτικές ορμόνες

Οι ορμόνες πλημμυρίζουν το σώμα των εγκύων. Και σίγουρα κάτι τέτοιο θα συνέβη και στην Πίπα Μίντλετον. Προφανώς είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός υγιούς μωρού και την προετοιμασία του σώματος για τη γέννα, αλλά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παράγετε μια ορμόνη που ονομάζεται relaxin, η οποία βοηθά στην προετοιμασία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας για τον τοκετό και είναι ο κύριος ένοχος για την πτώση των οπισθίων.
Παράγεται από τον πλακούντα και τις ωοθήκες, χαλαρώνει τους συνδέσμους και τους μυς όχι όμως μόνο στα γεννητικά όργανα αλλά σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γλουτών, αν και το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί επηρεάζονται περισσότερο.

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η μεγάλη κοιλιά

Η μυϊκή βάση της κοιλιάς κάνει τα οπίσθια πιο φλατ, καθώς το βάρος ενός μωρού στη μήτρα ασκεί πίεση σε αυτή την ομάδα μυών.

«Ο πυελικός πυθμένας είναι ισχυρός σε γυναίκες που δεν είχαν παιδιά, αλλά είναι πολύ χαλαρός σε αυτές που έχουν», λέει ο σύμβουλος μαιευτήρας Clive Spence-Jones, με αφορμή την περίπτωση της Πίπα Μίντλετον.

Περίπου 40 χρόνια πριν, οι χειρουργοί μιλούσαν για το «σύνδρομο των επίπεδων οπισθίων» σε γυναίκες που είχαν εκτεταμένο τραύμα του πυελικού εδάφους κατά τη διάρκεια του τοκετού. Και πώς μπορεί να ξαναανέβουντ τα οπίσθια; Με ασκήσεις για την ενίσχυση των μυών στο πυελικό έδαφος και φυσιοθεραπεία.

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αλλαγές στα επίπεδα λίπους

Όσο λεπτή και να είναι μια γυναίκα (και η Πίπα Μίντλετον αδιαμφισβήτητα είναι μια λεπτή γυναίκα), η διακύμανση των ορμονών κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των αποθεμάτων λίπους. Μετά το τέλος της εγκυμοσύνης και την πτώση των οιστρογόνων η συνοχή του λίπους αλλάζει και γίνεται πιο χαλαρό. Επιστρέφει, δε, στην κανονική του δομή μετά από μερικούς μήνες.

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ηλικία

Η καλή ποιότητα των μυών και της ποιότητας του δέρματος βοηθά στη δημιουργία στρογγυλεμένων οπισθίων. Αλλά η γήρανση προκαλεί χαλάρωση των μυών και αν το δέρμα δεν είναι καλό τότε δεν βοηθά στη στήριξη των μυών. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε δεκαετία γερνάμε πιο γρήγορα και η εγκυμοσύνη είναι εντελώς διαφορετική στα 20, στα 30 και στα 40 (με την Πίπα Μίντλετον να πλησιάζει τα 40).

Απότομη απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους πολύ γρήγορα μετά τον τοκετό δεν συνίσταται εάν κάποια θέλει να διατηρήσει την ποιότητα του δέρματός της και των μυών της. Και η Πίπα Μϊντλετον έχασε βάρος πολύ πολύ γρήγορα μετά τη γέννα του μικρού Αρθουρ.

Ο καλύτερος τρόπος για να συρρικνωθεί το δέρμα είναι να χάσει μια γυναίκα τα κιλά της εγκυμοσύνης αργά και σταθερά. Διαφορετικά, «μια πολύ περιορισμένη σε θερμίδες δίαιτα θα κάψει λίπος και νερό, αλλά στη συνέχεια θα αρχίσει να καταναλώνει και μύες» και θα συμβεί ό,τι συνέβη και στην Πίπα Μίντλετον.

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η στάση του σώματος

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων σταδίων της εγκυμοσύνης οι γυναίκες συνηθίζουν -λόγω του ότι το κέντρο βάρους του σώματος μετατοπίζεται- να ωθούν τη λεκάνη τους προς τα εμπρός. Σε γάμο που πήγε πραγματικά πριν γεννήσει η Πίπα Μίντλετον, είχε πραγματικά αυτή τη στάση σώματος. Ετσι, όμως, απενεργοποιούνται κάποιοι μύες που βρίσκονται στους γλουτούς (ενώ την ίδια ώρα υπερ-ενεργοποιούνται οι μύες που βρίσκονται μπροστά από το ισχίο).

Και άλλες μαμάδες που έχουν πάθει ό,τι ακριβώς και η Πίπα Μίντλετον:

Η Ρέιτσελ Βάις πριν και μετά:

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η Εμιλυ Μπλαντ:

Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Τέλος τα διάσημα οπίσθια της Πίπα Μίντλετον -Αλλαξαν σχήμα, τι συνέβη [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η Εύα Λονγκόρια:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ