Πώς ένα παλιακό διαμέρισμα του '80 στο Χαϊδάρι ανακαινίστηκε σε ένα μίνιμαλ, κομψό σπίτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς ένα παλιακό διαμέρισμα του '80 στο Χαϊδάρι ανακαινίστηκε σε ένα μίνιμαλ, κομψό σπίτι [εικόνες]

Διαμέρισμα στο Χαιδάρι από το Cadu architects
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα οροφοδιαμέρισμα της δεκαετίας του ‘80 στο Χαϊδάρι μεταμορφώθηκε προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του.

Πίσω από τον σχεδιασμό βρίσκεται το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu, το οποίο εντυπωσιάζει με τις διαμορφώσεις χώρων που έχει επιμεληθεί.

Το διαμέρισμα πήρε μια πιο σύγχρονη μορφή και δομή ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικογένειας που θα μείνει εκεί. Οργανώθηκαν εκ νέου το σαλόνι, η τραπεζαρία και ο χώρος γραφείου με εντοιχισμένα έπιπλα, ενώ χωροθετήθηκε ένα νέο WC.

Οροφοδιαμέρισμα της δεκαετίας του ‘80 στο Χαϊδάρι από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu

Η σύνθεση με το ενεργειακό τζάκι και τη βιβλιοθήκη στο σαλόνι, ο μπουφές στην τραπεζαρία, ο διαχωρισμός του γραφείου/ξενώνα από το σαλόνι προσφέρουν ανέσεις μιας μοντέρνας κατοικίας.

Οι ανακαινίσεις των χώρων, ο επανασχεδιασμός όλων των ξυλουργικών από τις ντουλάπες μέχρι τα έπιπλα του λουτρού, αλλά και τα σιδηρουργικά και τα νέα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, όπως τσιμεντοκονία και λακαριστά, γρανίτης, δημιουργούν έναν νέο, μίνιμαλ χώρο.

Το διαμέρισμα έχει απλές καθαρές γραμμές με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί, ενώ τα έπιπλα είναι τοποθετημένα στρατηγικά προκειμένου να αφήνουν χώρο κινήσεων.

Το διαμέρισμα κινείται σε γήινα χρώματα
Το σαλόνι του διαμερίσματος
Η τραπεζαρία
Επανασχεδιάστηκαν τα ξυλουργικά
Η κουζίνα με το φωτεινό κίτρινο χρώμα στα πλακάκια
Επανασχεδιάστηκαν και τα έπιπλα του λουτρού
Το μπάνιο

Φωτογραφίες: Cadu

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ