Ενταση στη Βουλή για την τροπολογία Κουντουρά -Βολές από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - iefimerida.gr

Ενταση στη Βουλή για την τροπολογία Κουντουρά -Βολές από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή / Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του Μάκη Βορίδη και της Εύης Χριστοφιλοπούλου βρέθηκε η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά με αφορμή την τροπολογία Χαρίτση που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Ο εισηγητής της ΝΔ στην ομιλία του χαρακτήρισε την τροπολογία ως τροπολογία Κουντουρά λέγοντας ότι συνήθως τα νομοσχέδια παίρνουν το όνομα του Υπουργού που τα εισηγείται αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει ως νομοσχέδιο Κουντουρά.»

Μάλιστα ο κ.Βορίδης θύμισε ότι αν παραιτηθεί από βουλευτής η κ.Κουντουρά τη θέση της θα αναλάβει βουλευτής που είναι πιστός στον Πάνο Καμμένο, δηλαδή ο πολιτευτής και γνωστός φωτογράφος Ντίμης Αργυρόπουλος.

«Αν παραιτηθεί η κ.Κουντουρά έρχεται ένας άνθρωπος των ΑΝ.ΕΛ. δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά είναι πιστός στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο αυτός και έτσι θα τεθεί θέμα αν η κυβέρνηση επιβιώσει άρα αλλάζουμε τη νομοθεσία και αυτό το λέμε θεσμική ακεραιότητα. Λέμε ότι η Αριστερά είναι προσηλωμένη στην ακεραιότητα των εκλογικών διαδικασιών».

Ο κ.Βορίδης σε υψηλούς τόνους ανέφερε ότι αυτά είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά παρά μόνο στον καιρό της Αριστεράς και ρώτησε τον κ.Χαρίτση γιατί δεν θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να πει στην κ.Κουντουρά να μην κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής.

«Θα μπορούσατε να της πείτε να μην κατέβει, να μην βάλει υποψηφιότητα, δεν θα έχανε και η Βενετιά βελόνι αν δεν έβαζε υποψηφιότητα η κ. Κουντουρά. Αλλά εσείς αποφασίσατε και η κ.Κουντουρά υποψήφια ευρωβουλευτής και αυτό που θέλει κυβέρνηση και γαία πυρή μιχθήτω».

Φωνές και από την Εύη Χριστοφιλοπούλου

Από την πλευρά της η εισηγήτρια της Δημοκρατική Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβάνει μια κυνική και ωμή συναλλαγή. «Δεν είναι τροπολογία Κουντουρά, είναι τροπολογία Τσίπρα στο νομοσχέδιο Χαρίτση. Μας αποδεικνύετε ότι κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους, επειδή θέλετε να διατηρήσετε μια πλασματική δεδηλωμένη. Αυτό είναι μια ωμή συναλλαγή, ένα πάρε δώσε. Της είπατε ψήφισε τις Πρέσπες και ότι άλλο σου φέρνουμε εδώ και μην ανησυχείς θα έχεις την υποψηφιότητά σου στο ευρωψηφοδέλτιο εξασφαλισμένη.
Αυτά φέρνετε κ. υπουργέ, αυτά σας δίνει ο πρωθυπουργός αυτά φέρνετε. Όμως ο,τι τερτίπια και να κάνετε η ήττα θα έρθει και θα είναι συντριπτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ