Κι όμως υπάρχει ένα σπίτι ίδιο με αυτό των Φλιντστόουν- Γιατί κάποιοι το θεωρούν ντροπή για την πόλη; [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κι όμως υπάρχει ένα σπίτι ίδιο με αυτό των Φλιντστόουν- Γιατί κάποιοι το θεωρούν ντροπή για την πόλη; [εικόνες & βίντεο]

Το «σπίτι των Φλιντστόουν» στην βόρεια Καλιφόρνια. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρχιτεκτονική της Καλιφόρνια έχει να επιδείξει μερικά πολύ χαρακτηριστικά κτίρια, όπως τα κλασικά μπανγκαλόου της δεκαετίας του ‘50 και τα παραλιακά σπίτια. Ωστόσο, ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο έχει δεχθεί πολύ έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα.

Το «σπίτι των Φλιντστόουνς» στην βόρεια Καλιφόρνια, θυμίζει αυτό που λέει και το όνομά του. Το σπίτι της οικογένειας των Φλιντστόουν από την θρυλική σειρά. Το συγκεκριμένο οίκημα χτίστηκε τη δεκαετία του 1970 με τη χρήση μιας τεχνικής που περιλαμβάνει ψεκασμό σκυροδέματος για την δημιουργία των καμπυλωτών τοίχων. Το αποτέλεσμα είναι ένα κτίριο που ο Φρεντ και η Βίλμα θα λάτρευαν και έχει γίνει ορόσημο για όσους περνούν από τον γειτονικό αυτοκινητόδρομο.

Το σπίτι βρίσκεται στην πολυτελή πόλη Χιλσμπορόου, που έχει από μόνη της μια μοναδική αρχιτεκτονική ιστορία. Είναι το μέρος όπου ο Φρανκ Λόιντ Χάουζ έχτισε ένα σπίτι, στο οποίο κάποια στιγμή έμεινε μέχρι και ο διάσημος κτηματομεσίτης Τζόσεφ Έχλερ.

Γιατί τα αναφέρουμε όμως όλα αυτά; Γιατί το «σπίτι των Φλιντσόουν» δεν ταιριάζει με την ιστορία της πόλης κι ενώ από παλιά οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πάρει με στραβό μάτι το συγκεκριμένο σπίτι, από το 2017 που το αγόρασε η Φλόρενς Φανγκ, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abe (@kolayot) στις 6 Δεκ, 2018 στις 10:26 πμ PST

Η Φανγκ θέλησε να διανθίσει κι άλλο το σπίτι και τοποθέτησε μεγάλους μεταλλικούς δεινόσαυρους στον κήπο και φιγούρες των Φλιντστόουνς. Επίσης, εγκατέστησε μια ζώνη στάθμευσης και μια ενθουσιώδης πινακίδα που λέει: «Yabba-dabba-doo».

Το σπίτι χτίστηκε την δεκαετία του 1970 με μια τεχνική πουπ περιλαμβάνει τον ψεκασμό σκυροδέματος

Κι ενώ κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι απλώς τιμά την κληρονομιά μας πολύ αγαπημένης οικογένειας κινουμένων σχεδίων, η πόλη διαφωνεί. Η Φανγκ έρχεται τώρα αντιμέτωπη με μια μήνυση που υποστηρίζει πως το σπίτι, του οποίου η περίοπτη θέση στην κορυφή του λόφου, το καθιστά δύσκολο να μην το δει κανείς, έχει γίνει δημόσιος περίγελος. Σύμφωνα με την μήνυση, οι βελτιώσεις της Φανγκ έγιναν χωρίς άδεια.

Η μήνυση λέει πως έχει ζητηθεί πολλές φορές από την Φανγκ να σταματήσει το έργο της, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματούχους «δεν τηρεί τα κοινοτικά πρότυπα».

Η Φανγκ κατέβαλε πρόστιμο 200 δολαρίων πέρυσι, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Daily Journal, αλλά δεν απομάκρυνε την συλλογή δεινοσαύρων της. Σε δήλωση που έχει στην κατοχή του το Associated Press ο εγγονός της είπε: «Νομίζω πως οι δεινόσαυροι είναι όμορφοι. Κάνουν τους πάντες να χαμογελούν και θα έπρεπε να μείνουν».

Κι αν τελικά περάσει η απόφαση των κατοίκων της περιοχής, το σπίτι των Φλιντστόουν μπορεί να καταλήξει να μην θυμίζει σε τίποτα τη διάσημη κατοικία των Φρεντ και Βίλμα από την θρυλική σειρά.

Φωτογραφία: Wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ