Αδιανόητο: Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στην Αθήνα επειδή αντέδρασε στα περί «γκιαούρηδων» του Ερντογάν - iefimerida.gr

Αδιανόητο: Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στην Αθήνα επειδή αντέδρασε στα περί «γκιαούρηδων» του Ερντογάν

Η έδρα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο μέρες μετά το εθνικιστικό παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη, που όπως είπε, «έριξε στη θάλασσα τους γκιαούρηδες», το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακαλεί…. στην τάξη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την ανακοίνωσή του.

Ο εκπρόσωπός του, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει μάλιστα «εξαιρετικά ατυχή» την ανακοίνωση της Αθήνας υποστηρίζοντας ότι «δεν συνάδει επ' ουδενί με τις σχέσεις καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε [η τουρκική πλευρά... δηλαδή]».

Στην προεκλογική ομιλία του την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Σμύρνη!Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας». Και συνέχισε αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Η Ελλάδα είχε εισβάλει και προσπάθησε να καταλάβει την Ανατολία και ο στρατός της προκάλεσε καταστροφές και γι' αυτό το λόγο είχε καταβάλει αποζημιώσεις στην Τουρκία. Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά ατυχής καθώς δεν συνάδει επ’ ουδενί με το κλίμα εμπιστοσύνης και τις σχέσεις καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ