Επίθεση στην Ουτρέχτη: Tρομοκρατική ενέργεια ή προσωπικά τα κίνητρα του 37χρονου δράστη; - iefimerida.gr

Επίθεση στην Ουτρέχτη: Tρομοκρατική ενέργεια ή προσωπικά τα κίνητρα του 37χρονου δράστη;

επίθεση στην Ουτρέχτη/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη, ο οποίος σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα εννέα, μέσα στο Τραμ.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία, ώστε να δουν κατά πόσο η επίθεση παρακινήθηκε από προσωπικά κίνητρα ή αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Τρεις μέρες μετά από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία με τους 50 νεκρούς σε δύο τεμένη, ένας Τούρκος σκόρπισε τον θάνατο στην Ολλανδία. Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διεξάγουν έρευνες για την επίθεση στην Ουτρέχτη, για να ανακαλύψουν εάν ο δράστης είχε προσωπικά κίνητρα, ή ήταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τρεις νεκροί από την επίθεση στην Ουτρέχτη

«Τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμη ασαφή. Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και φήμες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτό που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση είναι η ανάκριση του 37χρονου Τούρκου δράστη, Γκιόκμεν Τανίς, που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο στο Τραμ στην Ουτρέχτη.

Ο 37χρονος δράστης

Η ολλανδική αστυνομία είχε εξαρχής αναγνωρίσει από τις κάμερες ασφαλείας τον 37χρονο Γκιοκμέν Τανίς, γεννημένο στην Τουρκία, ως βασικό ύποπτο της επίθεσης. Οι αρχές έδωσαν, αμέσως μετά την επίθεση, στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του και είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν αν τον δουν. Τελικά, μετά από ανθρωποκυνηγητό ωρών, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη της.

Οι Αρχές εξετάζουν τα κίνητρα του δράστη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ