Στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη έφτιαξαν χαλί από 25.000 πλαστικά καπάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης - iefimerida.gr

Στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη έφτιαξαν χαλί από 25.000 πλαστικά καπάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

Χαλί από πλαστικά καπάκια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, μια οικολογική οργάνωση της Βοσνίας παρουσίασε σήμερα ένα χαλί που φτιάχτηκε με 25.000 πλαστικά καπάκια: ένα έργο τέχνης που αποτυπώνει τα μοτίβα και τα έντονα χρώματα του παραδοσιακού «βοσνιακού χαλιού».

Το χαλί είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών μαθητών σχολείων του Σαράγεβο, είπε η Άλμα Χράσνιτσα Ντερβίσεβιτς, η πρόεδρος της οργάνωσης Green Art. Για να συγκεντρωθούν τα καπάκια, η πρώτη ύλη του, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε από απορρίμματα συσκευασιών τέχνη (…). Κατασκευάσαμε ένα μωσαϊκό (…) 30 τετραγωνικών μέτρων» που αποτυπώνει «τα μοτίβα του βοσνιακού χαλιού», περιέγραψε η Ντερβίσεβιτς.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ποσότητα καπακιών PVC που δεν κατέληξε στη φύση. Πιστεύω ότι σώσαμε ζώα και οικοσυστήματα» σημείωσε η ακτιβίστρια, φέρνοντας ως παράδειγμα το μικρά άλμπατρος που πεθαίνουν με βασανιστικούς πόνους, αφού έχουν φάει πλαστικά.

  Στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη έφτιαξαν χαλί από 25.000 πλαστικά καπάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ