"Όχι σε όλα " η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ.

Η νέα αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ φαίνεται ότι συνίσταται στο δόγμα «όχι σε όλα» - ακόμη και σε αυτά που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη ή συνάδουν με τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το ν/σ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση - χωρίς καν να καταθέσει αντιπρόταση.

Ταυτόχρονα η ΝΔ διά των ομιλητών της δήλωσε αρνητική στη ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών για την επέκταση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης εξήγησε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης γίνεται για «λόγους αρχής». Πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης και μάλιστα αυτονόητης σε μια χώρα που υποφέρει από τη δημοσιονομική κρίση. Όταν δηλαδή 5-6 εκατομμύρια άνθρωποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα έχουν «ξεχάσει» το 8ωρο δουλεύοντας 10, 12 και 15 ώρες ημερησίως, μάλλον συνιστά πρόκληση η αντίδραση όσων αρνούνται να αυξηθούν οι ώρες εργασίας στο Δημόσιο από 37 σε...40 εβδομαδιαίως. Πέραν αυτού, ο κ. Ραγκούσης έχει δηλώσει ότι αυτή η αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων ισοδυναμεί πρακτικά με την πρόσληψη 45.000 υπαλλήλων..

Από εκεί πιάστηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης και δήλωσε ότι «μέχρι να μας αποδείξει ο υπουργός πώς προκύπτει αυτό το νούμερο των 45.000 θέσεων εργασίας, εμείς δεν ψηφίζουμε αυτή τη διάταξη». Προφάσεις εν αμαρτίαις ή δεν διάβασε την συνέντευξη του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που είπε πως πρέπει να στηριχθεί η παρούσα κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει σε αυτή την κρίση πεδίο για αντιπολίτευση;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ