"Όχι σε όλα " η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. - iefimerida.gr

"Όχι σε όλα " η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ φαίνεται ότι συνίσταται στο δόγμα «όχι σε όλα» - ακόμη και σε αυτά που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη ή συνάδουν με τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το ν/σ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση - χωρίς καν να καταθέσει αντιπρόταση.

Ταυτόχρονα η ΝΔ διά των ομιλητών της δήλωσε αρνητική στη ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών για την επέκταση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης εξήγησε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης γίνεται για «λόγους αρχής». Πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης και μάλιστα αυτονόητης σε μια χώρα που υποφέρει από τη δημοσιονομική κρίση. Όταν δηλαδή 5-6 εκατομμύρια άνθρωποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα έχουν «ξεχάσει» το 8ωρο δουλεύοντας 10, 12 και 15 ώρες ημερησίως, μάλλον συνιστά πρόκληση η αντίδραση όσων αρνούνται να αυξηθούν οι ώρες εργασίας στο Δημόσιο από 37 σε...40 εβδομαδιαίως. Πέραν αυτού, ο κ. Ραγκούσης έχει δηλώσει ότι αυτή η αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων ισοδυναμεί πρακτικά με την πρόσληψη 45.000 υπαλλήλων..

Από εκεί πιάστηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης και δήλωσε ότι «μέχρι να μας αποδείξει ο υπουργός πώς προκύπτει αυτό το νούμερο των 45.000 θέσεων εργασίας, εμείς δεν ψηφίζουμε αυτή τη διάταξη». Προφάσεις εν αμαρτίαις ή δεν διάβασε την συνέντευξη του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που είπε πως πρέπει να στηριχθεί η παρούσα κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει σε αυτή την κρίση πεδίο για αντιπολίτευση;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ