Κίτρινα Γιλέκα: Καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας του Παρισιού, απαγόρευση διαδηλώσεων - iefimerida.gr

Κίτρινα Γιλέκα: Καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας του Παρισιού, απαγόρευση διαδηλώσεων

Νέα μέτρα κατά των Κίτρινων Γιλέκων/ Φωτογραφία: AP- Christophe Ena
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν για μία ακόμη φορά στις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων το Σάββατο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού καρατομήθηκε, ενώ η κυβέρνηση στο μέλλον απαγορεύει τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, αν διαπιστωθεί ότι στους συγκεντρωμένους έχουν παρεισφρήσει «βίαιοι ταραξίες. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο Σάββατο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε συνοικίες του Παρισιού που έχουν πληγεί περισσότερο, ανάμεσά τους και τα Ηλύσια Πεδία, μόλις υπάρξουν ενδείξεις για την παρουσία ριζοσπαστικών ομάδων που σκοπεύουν να προκαλέσουν ζημιές.

Το Σάββατο διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού περίπου 10.000 άνθρωποι. Ανάμεσά τους ήταν 1.500 ταραξίες που λεηλατούσαν, κατέστρεφαν περιουσίες και προκαλούσαν τραυματισμούς, είπε ο Φιλίπ. «Αυτές είναι εγκληματικές ενέργειες. Η απάντηση της κυβέρνησης πρέπει να είναι σθεναρή», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ακόμη, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο για τη συμμετοχή σε απαγορευμένες διαδηλώσεις αυξάνεται από τα 38 στα 135 ευρώ.

Τον μέχρι σήμερα αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Ντελπίς, θα αντικαταστήσει ο αστυνομικός διευθυντής της Ακουιτανίας, Ντιντιέ Λαλεμάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ