Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο]

DSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουτρέχτη της Ολλανδίας βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών με επίθεση στο τραμ της πόλης και έως τώρα απολογισμό τρεις νεκρούς και 9 τραυματίες.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν αμέσως άνδρες της αστυνομίας, αλλά και στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Παρεμβάσεων της DSI (Dienst Speciale Interventies).

Πρόκειται για τους επίλεκτους κομάντο, ειδικά εκπαιδευμένους για τέτοιες καταστάσεις. Πανέτοιμοι να επέμβουν και με το δάχτυλο στη σκανδάλη τα μέλη της DSI ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 37χρονου Τούρκου υπόπτου.

Ανδρες των ειδικών δυνάμεων αναζητούν τον Τούρκο ύποπτο

Ποια είναι η Υπηρεσία Ειδικών Παρεμβάσεων

Η Υπηρεσία Ειδικών Παρεμβάσεων (DSI) ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2006 και υπάγεται στην Εθνική Αστυνομία. Οι άνδρες της DSI είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο, πανέτοιμοι για ταχεία αντίδραση σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλες μορφές σοβαρής βίας.

Το προσωπικό του DSI είναι αστυνομικοί που προέρχονται από τις ομάδες συλλήψεων BSB και UIM. Περνούν από εντατική και βαριά εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται στις πόλεις Ντορν και Χίλβερσουμ, σε εγκαταστάσεις από του Ναυτικού.

Το 2015, μετά την επίθεση εναντίον του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, στην Ολλανδία σήμανε συναγερμός για τη δημιουργία ομάδων ταχείας αντίδρασης (RRT). Αυτό επέτρεψε την άμεση ανάπτυξη μονάδων DSI, σε ευέλικτες ομάδες. Ενδεικτικό είναι πως η DSI έλαβε πρόσθετη επιχορήγηση 14,4 εκατ. ευρώ το 2015, 10 εκατ. ευρώ το 2017, 18 εκατ. Ευρώ το 2018 και 22 εκατ. ευρώ για το 2019.

Ελεύθερος σκοπευτής της DSI στην Ουτρέχτη
Μέσα στο τραμ που ο ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολίτες

Ειδικές μονάδες / μονάδες που εντάσσονται στην DSI

1. Μονάδες κράτησης και υποστήριξης: Σήμερα λειτουργούν ως ομάδες ταχείας αντίδρασης (RRT): της Αστυνομίας και της Στρατιωτικής Αστυνομίας. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 150 άτομα, χωρισμένα σε έξι υπομάδες. Οι ομάδες RTT μπορούν να μεταβούν ταχύτατα σε όλη τη χώρα.

2. Μονάδες Παρέμβασης: Μικρή ομάδα αποτελούμενη από πεζοναύτες και αστυνομικούς. Η Intervention Unit πραγματοποιεί μικρές επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο.

3. Μονάδες θαλάσσιας επέμβασης (UIM): NLMARSOF Ειδικές δυνάμεις του ολλανδικού ναυτικού σώματος. Το UIM είναι υπεύθυνο για 4 είδη ειδικών επεμβάσεων. Σε μεγάλα κτίρια, πλατφόρμες γεώτρησης, πορθμεία και μεγάλα αεροσκάφη.

4. DSI (UE & OO): Αυτή η μονάδα διαθέτει ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι μπορούν να εξοντώσουν το στόχο από μεγάλη απόσταση.

Πάνοπλα μέλη της επίλεκτης ομάδας της ολλανδικής αστυνομίας στους δρόμους της Ουτρέχτης
Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση των Ολλανδών Κομάντο
Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Η Ουτρέχτη γέμισε κομάντο -Οι επίλεκτοι της ολλανδικής αστυνομίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ