Συγκλονιστική μαρτυρία για την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης: Ηταν σαν Γουέστερν - iefimerida.gr

Συγκλονιστική μαρτυρία για την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης: Ηταν σαν Γουέστερν

Το τραμ όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην Ουτρέχτη /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο σοκ από το πρωί με την τρομοκρατική -όπως όλα δείχνουν- επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης που είχε σαν συνέπεια τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εννιά να τραυματιστούν.

Ενώ η αστυνομία ψάχνει τον 37χρονο Τούρκο του οποίου η αστυνομία έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα τη φωτό, ύποπτο για την επίθεση στην Ουτρέχτη, έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να μείνουν κλειδαμπαρωμένοι σπίτι τους και ενισχύοντας κατά πολύ την αστυνόμευση στην πόλη, στο φως έρχεται μια συγκλονιστική μαρτυρία για την επίθεση στο τραμ, σήμερα το πρωί.

Ο Νταν Μόλενααρ ήταν στο τραμ όταν ο 37χρονος Τούρκος άνοιξε πυρ. Στην αρχή δεν κατάλαβε τι συνέβαινε. Το τραμ είχε σταματήσει σε μια στροφή με τις πόρτες κλειστές. Κοίταξε έξω κι είδε μια γυναίκα στο έδαφος λίγο πιο κάτω στο δρόμο. «Αρχικά νόμισα ότι ήταν κάποιο ατύχημα, ότι την είχαν πατήσει. Συμβαίνουν τέτοια σ’ αυτή τη γραμμή του τραμ», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NOS. Αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι κάποιοι έτρεχαν προς το μέρος της γυναίκας. «Συνέχισα να σκέφτομαι το ίδιο μέχρι που είδα να την απομακρύνουν από εκεί. Ήταν σουρεαλιστικό». Και τότε ο Μόλενααρ είδε τον 37ρονο Τούρκο ένοπλο μ’ ένα πιστόλι να πλησιάζει προς το μέρος τους. «Εκείνη τη στιγμή ήταν που σκέφτηκα: φύγε γρήγορα απ’ εδώ».

Ο κόσμος μέσα στο τραμ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Ουτρέχτη προσπαθούσε να ξεφύγει. «Στην αρχή κάποιος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα κι ευτυχώς άνοιξε. Νομίζω ότι το έκανε ο οδηγός». Οι επιβάτες άρχισαν να πηδούν έξω. «Τότε άκουσα πυροβολισμούς στα αριστερά μου και σκέφθηκα: εδώ πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είδα στην άλλη πλευρά. Και τότε άρχισα να τρέχω πολύ γρήγορα». Όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυς ο δράστης πλησίασε εσκεμμένα την ομάδα των ατόμων που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τη λαβωμένη γυναίκα. «Φαινόταν σαν να ήθελε να την ξαναπιάσει ή ίσως αυτούς που τη βοηθούσαν». Καθώς έφυγε είδε κόσμο να κρύβεται πίσω από αυτοκίνητα. «Ήταν σαν αμερικάνικο γουέστερν», είπε. Ο Μόλενααρ δεν θυμάται το πρόσωπο του 37χρονου Τούρκου ενόπλου. «Έδειχνε νέος, φορούσε ένα μπουφάν. Αλλά δεν αναγνώρισα το πρόσωπό του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ