Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν

Η χρονιά για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά και την κατάκτηση του νταμπλ, όμως η νέα σεζόν θα επιφέρει πολλές αλλαγές τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο για τους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή μετά την απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προσανατολίζονται στην αγορά της Ιβηρικής χερσονήσου για τον τεχνικό που θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του Ισπανού προπονητή. Το τελευταίο όνομα που ήρθε να προστεθεί στην λίστα με τους υποψήφιους προπονητές είναι του Πορτογάλου Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος είχε οδηγήσει την περυσινή σεζόν την Μπράγκα στον τελικό του Europa League και παραμένει χωρίς ομάδα μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Περισσότερες εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, καθώς κάποιοι από τους υποψήφιους διαδόχους του Βαλβέρδε έχουν ακόμη υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.

Εκτός από τον νέο τεχνικό, στον Ολυμπιακό ψάχνουν και τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της ομάδας, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του ισχυρού άντρα των νταμπλούχων Ελλάδας να παραιτηθεί εξαιτίας του νέου αθλητικού νόμου και των ποινικών ευθυνών που προβλέπονται για τους προέδρους των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε πάντως πως θα παραμείνει ο μεγαλομέτοχος και ο βασικός χρηματοδότης του Ολυμπιακού.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ρόστερ της ομάδας, καθώς θα υπάρξουν αποχωρήσεις από το υπάρχον δυναμικό. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση των δανεικών παικτών που υπάρχουν (Ιβάν Μαρκάνο, Πάμπλο Ορμπάιθ, Ζαν Μακούν και Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς) για διάφορους λόγους. Την πόρτα της εξόδου του Ρέντη αναμένεται να περάσει και ο Λουίς Ντιόγκο, που δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του μετά την επιστροφή του τον περασμένο Ιανουάριο στον Ολυμπιακό. Το ίδιο θα συμβεί πιθανότατα και με τους Σήφη Δασκαλάκη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο αγώνα της ομάδας, αλλά και με τον Βιθέντε Μόνχε, που δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ερωτηματικό αποτελούν οι ανανεώσεις ή όχι των συμβολαίων των Μάρκο Πάντελιτς και Φρανσουά Μοδεστό, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα παρά το γεγονός πως τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 36, πιθανότατα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ