Κέρδισε ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία και για... εξέταση προστάτη - iefimerida.gr

Κέρδισε ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία και για... εξέταση προστάτη

Μπεθ Σκοτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορία στις ασφάλειες υγείας έγραψε η Μπεθ Σκοτ, καθώς είναι η πρώτη τραβεστί παγκοσμίως που κέρδισε, με την απειλή δικαστικής αγωγής, κάλυψη για εξέταση προστάτη αλλά και για μαστογραφία.

Η Μπεθ, η οποία ζει στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, γεννήθηκε άντρας, αλλά από πολύ νωρίς είχε αποφασίσει ότι ήθελε να συνεχίσει το υπόλοιπο της ζωής της ως γυναίκα. Έτσι, ξεκίνησε τις απαιτούμενες ορμονοθεραπείες και επεμβάσεις, ώστε να αναδείξει τη θηλυκή της πλευρά, διατηρώντας ωστόσο τον προστάτη της.

Με τις νέες αλλαγές η ζωή της κυλούσε μια χαρά, μέχρι που ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι έχει μπει πλέον στην ηλικία που θα πρέπει να κάνει προληπτικά ετήσια τσεκάπ, τα οποία περιλαμβάνουν και μαστογραφία. Όταν ωστόσο ενημέρωσε την ασφαλιστική της, προκειμένου να μάθει για τις καλύψεις, της απάντησαν ότι δεν αποδέχονται χρεώσεις που οφείλονται σε αλλαγές φύλου.

Μετά από δεύτερη κρούση, η οποία συνοδευόταν από την απειλή δικαστικής αγωγής, η ασφαλιστική εταιρία τελικά έκανε πίσω, φοβούμενη ότι μία δικαστική ήττα θα κόστιζε πολύ ακριβότερα, τόσο στην ίδια όσο και τις άλλες εταιρείες του κλάδου.

Παράλληλα, η εταιρεία στην οποία εργάζεται, δεσμεύτηκε να καλύπτει άλλες εξετάσεις, όπως για τον προστάτη, που σχετίζεται με την αρχική, ανδρική της φύση, κάνοντας την Μπεθ Σκοτ να είναι η πρώτη πλήρως καλυμμένη σε εξετάσεις και των δύο φύλων τραβεστί στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ