Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Οποιος πάει να μας διώξει από την Ιστανμπούλ θα φύγει με φέρετρο» - iefimerida.gr

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Οποιος πάει να μας διώξει από την Ιστανμπούλ θα φύγει με φέρετρο»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα 24ωρο μετά το εθνικιστικό παραλήρημα σε προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη, που, όπως είπε, «έριξε στη θάλασσα τους γκιαούρηδες», ο Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε με νέες προκλήσεις.

Απαντώντας στα όσα έγραψε περί Κωνσταντινούπολης στο μανιφέστο του ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε με αφορμή και τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τη νίκη των Τούρκων επί των συμμάχων στην εκστρατεία των Δαρδανελλίων: «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Οι παππούδες σας γύρισαν πίσω με φέρετρα. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρό του όπως το κάναμε στο παρελθόν, μην έχετε καμία αμφιβολία».

Ενώ συνέχισε τις εθνικιστικές κορώνες με το βλέμμα στραμμένο στο Αιγαίο και την Κύπρο: «Προσπαθούν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο δοκιμάζοντας την υπομονή μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας», είπε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ