Νέα Ζηλανδία: Προφυλακίστηκε 18χρονος που μετέδωσε βίντεο και φωτογραφίες από το μακελειό με τον τίτλο «στόχος επετεύχθη» - iefimerida.gr

Νέα Ζηλανδία: Προφυλακίστηκε 18χρονος που μετέδωσε βίντεο και φωτογραφίες από το μακελειό με τον τίτλο «στόχος επετεύχθη»

Αστυνομικοί περιπολούν το νεκροταφείο όπου ετάφησαν θύματα του μακελειού / AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ κατηγορητήριο σχημάτισε δικαστήριο του Κράισττσερτς κατά ενός 18χρονου ο οποίος αναμετέδωσε το βίντεο από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία και μια φωτογραφία από το κατεστραμένο τέμενος του Αλ Νουρ, με τον αδιανόητο τίτλο «στόχος επετεύχθη».

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έδωσε άδεια για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του νεαρού, ο οποίος κατηγορείται τόσο για τη δημοσιοποίηση του βίντεο -που μετέδιδε ζωντανά ο Μπρέντον Τάραντ- και της φωτογραφίας του τζαμιού, όσο και για υποκίνηση βίας.

Ο 18χρονος αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης έως και κατά 14 ετών για κάθε ένα από τα αδικήματα.

Ο δικαστής αρνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο νεαρός άνδρας, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση ως την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8 Απριλίου.

Το ίδιο δικαστήριο διευκρίνισε, πάντως, ότι ο νεαρός προς το παρόν δεν τον συνδέουν με τον Τάραντ και τις αιματηρές, τρομοκρατικές επιθέσεις στα δυο τεμένη.

Την Παρασκευή ο Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 50 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νούρ και στο τέμενος Λίνγουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ