Ο Tom Ford επικρατέστερος για την προεδρία του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας - iefimerida.gr

Ο Tom Ford επικρατέστερος για την προεδρία του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας

Tom Ford
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Tom Ford φέρεται να είναι ο επικρατέστερος νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA).

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America) συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασίσει εάν ο Tom Ford (Τομ Φορντ) θα διαδεχθεί τη Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ στην προεδρία του οργανισμού, αναφέρει το WWD, επικαλούμενο ενημερωμένες για το θέμα πηγές.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχόλια από το CFDA.

Η γεννημένη στις Βρυξέλλες σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ, η οποία είναι γνωστή για την επινόηση του wrap dress (κρουαζέ φόρεμα) τη δεκαετία του '70, ανέλαβε τα ηνία του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής πριν από 13 χρόνια, αμέσως μετά τη βράβευσή της για το συνολικό έργο της από τον οργανισμό.

Η Diane von Furstenberg ανέλαβε τα ηνία του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής πριν από 13 χρόνια

Συνεργάζεται με τον διευθύνοντα σύμβουλο Στίβεν Κολμπ για την επίβλεψη πρότζεκτ όπως το CFDA / Vogue Fashion Fund, το οποίο στηρίζει αναδυόμενους σχεδιαστές μόδας με το ποσό των 400.000 δολ. και το Incubator Fashion CFBDA, το οποίο παρέχει χώρους για ατελιέ, επιχειρηματική καθοδήγηση, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ευκαιρίες δικτύωσης σε ταλέντα της μόδας. Η θητεία της ως προέδρου έχει αναγνωριστεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων και της επιρροής του οργανισμού.

Αν ο Τομ Φορντ αναλάβει την προεδρία θα συνεισφέρει στον οργανισμό με τη σημαντική διεθνή εμπειρία του.
Ως διευθυντής δημιουργικού του Gucci, ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας αναγέννησε το brand από τις στάχτες τη δεκαετία του 1990. Έχει επίσης διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του ομίλου Gucci και στη συνένωση δυνάμεων με την Pinault-Printemps-Redoute, από την οποία αργότερα προέκυψε ο Kering, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Από το 2006 ο Φορντ αφιερώθηκε στο δικό του brand με γυναικεία και ανδρικά ρούχα γυαλιά, ρολόγια και προϊόντα ομορφιάς.

Oπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτός από το έργο του στον χώρο της μόδας, ο Τομ Φορντ έχει επίσης εδραιωθεί ως σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών.
Σκηνοθέτησε το «A Single Man» το 2009 και το Nocturnal Animals το 2016, ταινίες που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ