Εναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7 - iefimerida.gr

Εναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7

Η παραγωγή για τη νέα BMW Σειρά 7
Κώστας Φούζας

Η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7 Sedan ξεκίνησε στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing πριν από λίγες ημέρες.

Από το 1977 που ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης Σειράς 7, πάνω από 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα της BMW Σειράς 7 έχουν κατασκευαστεί στο Dingolfing. Από την αρχή, η παγκόσμια αγορά ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του πολυτελούς sedan. Η BMW Σειρά 7 είναι με διαφορά το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν του εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας. Πέρσι, πάνω από το 90% της παραγωγής εξήχθη στο εξωτερικό. Η Κινεζική αγορά παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το μοντέλο: Το 2018, το 44% των παγκόσμιων πωλήσεων διατέθηκε στην Κίνα.

Η εμφάνιση του μοντέλου ήταν και παραμένει εντυπωσιακή , χάρη σε λεπτομέρειες όπως τα 50 χιλιοστά ψηλότερο εμπρός τμήμα. Η νέα μάσκα είναι και αυτή (περίπου 40%) μεγαλύτερη για να τονίζει και να αναδεικνύει την ταυτότητα ενώ έχουν μικρύνει τα φωτιστικά σώματα με την χρήση των BMW Laserlights.

Το εσωτερικό της σειράς 7 περιγράφεται ως κομψό και άνετο. Αποκλειστικά έχει γίνει χρήση δέρματος Nappa με επεκταμένα μαξιλάρια (ιδιαίτερα πίσω) νέες λεπτές διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού ξύλου και Ambient φωτισμός. Τα κρύσταλλα έχουν smoked επεξεργασία για τα αδιάκριτα βλέμματα ενώ συμβάλλουν στην ηχομόνωση. Η τελευταία ήταν αντικείμενο ειδικής μελέτης για την σειρά 7. Τοποθετήθηκαν μονωτικά υλικά γύρω από τις καμάρες των πίσω τροχών, στις κολόνες Β και στα καλύμματα εξόδου στις ζώνες ασφαλείας στο πίσω μέρος.

Από ένα τέτοιο μοντέλο δεν λείπουν οι πολλαπλές επιλογές στους κινητήρες, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Στην κορυφή μένει ο V12 κινητήρας (στο BMW M760Li xDrive) με απόδοση 585 ίππων. Η επιλογή αυτή δίνει μία επιπλέον αύρα πολυτέλειας και διαφοροποίησης, όταν το downsizing επιβάλει τρικύλινδρα μοτέρ.

Νέος είναι και ο V8 κινητήρας (η απόδοση του αυξήθηκε κατά 80 ίππους) των 530 ίππων για την BMW 750i xDrive και την BMW 750Li xDrive. Διατίθενται επίσης τρεις κινητήρες ντίζελ με απόδοση από 265 έως 400 ίππους.

Τέλος η εξελιγμένη τεχνολογία αναρτήσεων / πλαισίου προσφέρει την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ της οδηγικής άνεσης και της δυναμικής οδήγησης, για την οποία είναι γνωστή η BMW.

Εναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7  | iefimerida.gr 0
Εναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7  | iefimerida.gr 1
Εναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέα BMW Σειρά 7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ