Κλειστά σήμερα όλα τα καφέ στην Πάτρα -Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση - iefimerida.gr

Κλειστά σήμερα όλα τα καφέ στην Πάτρα -Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση

Καφέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία διαφορετική διαμαρτυρία πραγματοποιείται σήμερα στην Πάτρα με τους ιδιοκτήτες στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής να κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγηση και τα δυσβάσταχτα βάρη.

Οι καταστηματάρχες με σύνθημα «Κλείνουμε για να μην …κλείσουμε» θα συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία ενώ θα υπάρξει από νωρίς το πρωί και περιφρούρηση καθώς υπάρχουν φόβοι πως κάποιες αλυσίδες καφέ ενδέχεται να ανοίξουν.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας και τα μέλη του με το σύνθημα «Κλείνουμε για να μην κλείσουμε» θα προβούν σε Παναχαΐκή κινητοποίηση, την Δευτέρα, 18/3/2019 κλείνοντας για ολόκληρη την ημέρα και την νύχτα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Στεργίου, «η συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτή την κινητοποίηση είναι καθολική».
Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου, σχετικά με την απόφαση να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα καταστήματα, «βασικά μας αιτήματα είναι η μείωση του ΦΠΑ, που σήμερα είναι 24% και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που μαζί με τις προσαυξήσεις, φθάνει στο 47% του μισθού».
Σύμφωνα με τον Σπύρο Στεργίου, «ένα ακόμα ζήτημα που θέτουμε είναι αυτό των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων, για αυτό και ζητάμε να πληρώνουμε ένα τιμολόγιο στο κράτος και αυτό με τη σειρά του να αποδίδει τα χρήματα στις εταιρίες».

Ο κ. Στεργίου υποστηρίζει, επίσης, ότι «είναι υψηλές χρεώσεις του ρεύματος και του νερού για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ