Eχουμε την ταχύτερα αυξανόμενη ανεργία σε όλη την Ε.Ε. - iefimerida.gr

Eχουμε την ταχύτερα αυξανόμενη ανεργία σε όλη την Ε.Ε.

Eχουμε τη 2η μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ και την ταχύτερα αυξανόμενη!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ελλάδα μαστίζει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ακόμη χειρότερο είναι ότι εδώ το κακό διογκώνεται με ρυθμούς ταχύτατους!

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σύμφωνα με αυτά, η μεγαλύτερη ανεργία παρουσιάζεται στην Ισπανία, κινούμενη – τον μήνα Μάρτιο- στα επίπεδα του 24,1%. Δεύτερη η Ελλάδα, με ποσοστό 21,7%. Πρόκειται για στοιχεία του Ιανουαρίου, καθώς η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τα μηνιαία στοιχεία Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι πως στη χώρα μας παρατηρείται ο μεγαλύτερος, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ρυθμός αύξησης της ανεργίας: Ο δυσάρεστος αυτός δείκτης σε ένα έτος «εκτοξεύτηκε» από το 14,7% στο 21,7%.

Στον αντίποδα της Ελλάδας και της Ισπανίας, η χαμηλότερη ανεργία καταγράφεται στην Αυστρία με 4%, στην Ολλανδία με 5% και στη Γερμανία με 5,6%.

Μεγάλη, σε επίπεδα πρωτοφανή από καταβολής ευρώ, είναι η αύξηση της ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά είναι 17,4 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη και 24,8 εκατομμύρια στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε ένα δωδεκάμηνο, άνεργοι έμειναν 2,1 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, εκ των οποίων το 1,7 εκ. ζει στην Ευρωζώνη.

Ως προς τα ποσοστά, στην Ευρωζώνη, η ανεργία έφτασε το 10,9% το Μάρτιο, από 9,9% τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Επί του συνόλου των 27 χωρών μελών, ο δείκτης κινείται στο 10,2%, έναντι του 9,4%, ένα έτος νωρίτερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ