Υποψήφιος κατά λάθος: Ο Μπάιντεν είπε ότι διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και το διόρθωσε αμέσως - iefimerida.gr

Υποψήφιος κατά λάθος: Ο Μπάιντεν είπε ότι διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και το διόρθωσε αμέσως

Ο Τζο Μπάιντεν/ Φωτογραφία: AP- Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε... κατά λάθος ότι είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 και έσπευσε να διορθώσει τον εαυτό του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μιλούσε σε 1.000 υποστηρικτές και πολιτικούς των Δημοκρατικών, σε δείπνο στο Ντόβερ της πολιτείας Ντέλαγουερ, της οποίας ήταν γερουσιαστής για πάνω από 30 χρόνια. Ο Μπάιντεν είπε ότι η πορεία του είναι πιο προοδευτική «από οποιουδήποτε άλλου έχει θέσει υποψηφιότητα στις Ηνωμένες...». Αμέσως έσπευσε να διορθώσει τον εαυτό του, λέγοντας «από οποιονδήποτε θα έθετε υποψηφιότητα».

Οι παριστάμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν «βάλε υποψηφιότητα Τζο!», αλλά εκείνος τους απάντησε «δεν το εννοούσα!». Ο 76χρονος, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν είχε θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 εξαιτίας του πρόσφατου θανάτου του γιου του. Χθες όμως εμφανίστηκε έτοιμος να τα βάλει με τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο σημαντικές εδώ και έναν αιώνα.

«Εχει έρθει η ώρα να αποκατασταθεί η “ραχοκοκαλιά” της χώρας, όμως για αυτό τον σκοπό χρειάζεται πολιτική ομοφωνία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τρέχον κακό, μικροπρεπές και εμπαθές πολιτικό περιβάλλον», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Γνωρίζουμε ποιος είναι, πρέπει να μάθουμε ξεκάθαρα ποιοι είμαστε εμείς», επεσήμανε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Τραμπ, χαιρετίζοντας παράλληλα το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο «επέλεξε την αλήθεια από τα ψέματα και την ενότητα αντί της διχόνοιας».

Πάντως, εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Αν επιβεβαιωθούν, θα μπει στη μάχη με άλλους 15 Δημοκρατικούς που διεκδικούν το χρίσμα. Ανάμεσά τους είναι οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Καμάλα Χάρις, ο πρώην αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του κόμματος το 2016, ο Μπέρνι Σάντερς, αλλά και ο πρώην γερουσιαστής του Τέξας Μπέτο Ο’ Ρουρκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ