Super League: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός απόψε στο ΟΑΚΑ για το γόητρο και την ιστορία - iefimerida.gr

Super League: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός απόψε στο ΟΑΚΑ για το γόητρο και την ιστορία

Ο Φορτούνης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγάλη ώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

Για την 25η αγωνιστική της Super League ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ολυμπιακό δίχως να κρίνεται κάποιος τίτλος, αλλά το γόητρο των δύο ιστορικών ομάδων. Ο ΠΑΟ σε μια δύσκολη χρονιά θέλουν να κερδίσουν για να συνεχίσουν να διεκδικούν την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη (έτσι θα εκτίσουν την ποινή), αλλά και να δώσουν μια μεγάλη χαρά στους οπαδούς της σε μια πολύ δύσκολη σεζόν. Αλλωστε ο ΠΑΟ έχει να κερδίσει ένα μεγάλο ντέρμπι από τον Οκτώβριο του 2017!

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν το διπλό, προκειμένου να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες τους για τον τίτλο, μειώνοντας εκ νέου τη διαφορά στο -7 από τον ΠΑΟΚ που κέρδισε χθες στο Αγρίνιο, ενώ μπορούν μάλιστα από σήμερα να «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο Champions League αν δεν νικήσει η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαυρομμάτη και Στάικο, αλλά και στον Μουνιέ, που κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν Παντελάκης, Βέργος και Αρμενάκας. Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Τοροσίδη και Χριστοδουλόπουλο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας, Φορτούνης, Χασάν (Γκερέρο).

Σημαντικό ματς στο Περιστέρι

Η ΑΕΚ νωρίς το μεσημέρι αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι «κιτρινόμαυροι» που βρίσκονται στην τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, με 44 βαθμούς έχουν έναν παραπάνω από τον Ατρόμητο και αναμένεται να γίνει «μάχη» για το ποια ομάδα θα καταφέρει να τερματίσει εκεί για ένα καλύτερο... πλασάρισμα στο Europa League.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας ο ΟΦΗ που είναι στην 15η θέση με 19 βαθμούς υποδέχεται στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» τον Λεβαδειακό που είναι 14ος με έναν με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη και επιθυμεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από της ήττες από Ατρόμητο και Παναιτωλικό, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κερδίσει στα τελευταία οκτώ ματς και θέλουν να επικρατήσουν.

Aποτελέσματα και πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Χθες

  • Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0
  • Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2 (54' Μπαίροβιτς - 64' Βιεϊρίνια, 67' Μάτος)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα 0-0

Αύριο

  • 15:00 ΟΦΗ – Λεβαδειακός (Novasports1)
  • 16:00 Ατρόμητος – ΑΕΚ (ΕΡΤ1)
  • 19:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (ΕΡΤ1)
  • 19:30 Πανιώνιος – Ξάνθη (Novasports1)

Δευτέρα

  • 19:00 Αρης – Απόλλων Σμύρνης (ΕΡΤ1)

Η βαθμολογία (σε 24 αγώνες):

  1. ΠΑΟΚ 67
  2. Ολυμπιακός 57
  3. ΑΕΚ 44
  4. Ατρόμητος 43
  5. Αρης 37
  6. Παναιτωλικός 33
  7. Παναθηναϊκός 32
  8. Λαμία 30
  9. Ξάνθη 29
  10. Αστέρας Τρίπολης 27
  11. Λάρισα 27
  12. Πανιώνιος 26
  13. ΠΑΣ Γιάννινα 23
  14. Λεβαδειακός 20
  15. OΦΗ 19
  16. Απόλλων Σμύρνης 10

*O ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2.

** Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6.

*** Από την ΑΕΚ αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί.

Τα κριτήρια διαβάθμισης: 1) Βαθμοί στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν 2) Διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν 3) Διαφορά τερμάτων συνολικά 4) Καλύτερη επίθεση συνολικά 5) Καλύτερη άμυνα συνολικά 6) Μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο (μόνο για να κριθεί ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, ή οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις) 7) Κλήρωση.

* Υποβιβάζονται απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες, ο 13ος παίζει μπαράζ με τον 2ο της Football League (απευθείας ανεβαίνει μόνο ο πρώτος).

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 30 Μαρτίου

  • 17:15 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα
  • 19:00 Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός
  • 19:30 Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης

Κυριακή 31 Μαρτίου

  • 16:00 Αρης - ΟΦΗ
  • 17:15 ΑΕΚ - Παναιτωλικός
  • 19:00 Ξάνθη - ΠΑΟΚ
  • 19:30 Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Δευτέρα 1η Απριλίου

  • 19:00 Λαμία - Πανιώνιος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ