Θεατρική παράσταση με συμμετοχή κοινού -Σαν ψυχανάλυση - iefimerida.gr

Θεατρική παράσταση με συμμετοχή κοινού -Σαν ψυχανάλυση

Juke Box στον Παλμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατι ξεχωριστό συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας στον «Παλμό» έναν χώρο τέχνης και δημιουργίας. Μια διαφορετική θεατρική παράσταση από την ομάδα Playback Ψ που είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα Θεάτρου-Playback στην Ελλάδα.

Από το 2004 ως σήμερα δίνει παραστάσεις σε θέατρα, σε πλαίσια θεραπείας και εκπαίδευσης, συνέδρια και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας μια σκηνή για να παιχτεί κάθε ανθρώπινη ιστορία.

Το ξεχωριστό αυτό δρώμενο μάς παρουσιάζει το μέλος της ομάδας Playback Ψ, ο ψυχίατρος Λάμπρος Γιώτης, σκηνοθέτης και συντονιστής της παράστασης. «Μετά από 14 χρόνια εμπειρίας, σε θέατρα, εκπαιδευτικά πλαίσια, θεραπευτικά πλαίσια, κέντρα απεξάρτησης, φυλακές, επιστημονικά συνέδρια και καλλιτεχνικά φεστιβάλ, η ομάδα φέτος ανοίγει ένα νέο κύκλο παραστάσεων με τίτλο Juke Box» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida o ψυχίατρος Λάμπρος Γιώτης και σημειώνοντας πώς αφορμή για τις ιστορίες του κοινού θα είναι αγαπημένα τραγούδια, μέσα σε ένα πρωτότυπο δρώμενο που έχει ετοιμάσει φέτος η ομάδα.

Σκοπός η ανακούφιση του θεατη

«Ο Παλμός, χώρος θεατρικής δημιουργίας και ψυχοθεραπείας, βρίσκεται στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας. Μέσα σε ένα περιβάλλον με χρώμα και φως είναι ανοικτός να υποδεχτεί τις πιο μύχιες και σκοτεινές ιστορίες με σκοπό να ανακουφίσει το άτομο από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, να δώσει αξία στη διαφορετικότητα και να προσφέρει τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης. Είναι ακόμη ανοικτός σε κάθε ιστορία περιπέτειας και ανακάλυψης, χαράς και απόλαυσης, που μπορεί να δώσει στο άτομο δύναμη και ελπίδα. Δραματοθεραπεία, ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, θεατρικό εργαστήρι, για όποιον θέλει να συμμετέχει ανεξάρτητα από την κατάρτισή του, λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση».

Οσοι θεατές επιθυμούν να αφηγηθούν μια ιστορία από τη ζωή τους, έχουν τη ευκαιρία να δούν μια θεατρική της εκδοχή που μπορεί να ταυτίζεται με το βίωμά τους

Στο θέατρο Playback οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση

«Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί η Ομάδα Θεάτρου «Playback Ψ», η πρώτη θεατρική ομάδα από επαγγελματίες ηθοποιούς στην Ελλάδα, που από το 2004 εστιάζει σε ένα ιδιαίτερο είδος θεατρικού αυτοσχεδιασμού».

Ο ψυχίατρος Λάμπρος Γιώτης, εμνευστής της παράστασης

«Στο θέατρο Playback οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση. Αφηγούνται ιστορίες από τη ζωή τους με τη βοήθεια του συντονιστή του δρώμενου και οι ηθοποιοί αναπαριστούν στη στιγμή τις ιστορίες αυτές στη σκηνή. Μουσικός και φωτιστής ντύνει την κάθε ιστορία ήχο και φως. Έτσι όσοι θεατές επιθυμούν να αφηγηθούν μια ιστορία από τη ζωή τους, έχουν τη ευκαιρία να δούν μια θεατρική της εκδοχή που μπορεί να ταυτίζεται με το βίωμά τους αλλά και να περιλαμβάνει μια διαφορετική οπτική, εκείνη των καλλιτεχνών της ομάδας. Ακόμη και αν δεν αφηγηθούν δική τους ιστορία, έχουν μοιραστεί ιστορίες των άλλων. Το προσωπικό βίωμα γίνεται καθολικό, οι θεατές έρχονται πιο κοντά φεύγοντας από την παράσταση έχοντας βιώσει από κοινού πολύτιμες προσωπικές στιγμές».

Παίζουν εναλλάξ: Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Βέρα Λάρδη, Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Μαρία Μαραγκοπούλου, Άρτεμις Χατζηαργυρίου, Κατερίνα Webster, Σάββας Βασιλειάδης


Ενα μοναδικό δρώμενο κάθε Σάββατο, 9.15 μ.μ. και Κυριακή 8.15 μ.μ., από το Σάββατο 16 Μαρτίου ως την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 (κρατήσεις θέσεων: 6973959552).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Σκηνοθεσία: Λάμπρος Γιώτης
Συντονίζουν εναλλάξ: Λάμπρος Γιώτης, Δημήτρης Μπέγιογλου, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Βέρα Λάρδη, Χρήστος Θεοχαρόπουλος

Παίζουν εναλλάξ: Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Βέρα Λάρδη, Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Μαρία Μαραγκοπούλου, Άρτεμις Χατζηαργυρίου, Κατερίνα Webster, Σάββας Βασιλειάδης

Γενική είσοδος: 10 ευρώ | Φοιτητικό: 8 ευρω

ΠΑΛΜΟΣ - Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά, Κάθε Σάββατο, 9.15 μ.μ. και Κυριακή 8.15 μ.μ.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 6973959552

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ