Audi TT: Ηλεκτρικό το μέλλον του; - iefimerida.gr

Audi TT: Ηλεκτρικό το μέλλον του;

Το Audi TT θα μπορούσε να επιβιώσει ως ηλεκτροκίνητο μοντέλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi αναφέρει πως, αν τελικά το TT παραμείνει στην γκάμα της φίρμας, τότε δεν θα έχει τη σημερινή του μορφή όντας ένα από τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται από τον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Audi, o οποίος αναφέρει ξεκάθαρα πως η εταιρεία δεν έχει στα σχέδια της κάποιο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το TT. Άλλωστε, η κατηγορία των compact coupe & roadster (πχ Μercedes SLC) δεν έχει το εμπορικό ενδιαφέρον που είχε στο παρελθόν. Έτσι, οι Γερμανοί δουλεύουν πυρετωδώς σε νέα ηλεκτρικά projects και στην εξέλιξη κινητήρων που θα ανταπεξέρχονται στα νέα πρότυπα κατανάλωσης & ρύπων, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη γενιά του ΤΤ θα μπορούσε να είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο προσανατολισμένο στις επιδόσεις και στην σπορτίφ οδική συμπεριφορά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα έχει τη σημερινή κουπέ μορφή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μελλοντικά σπορ ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας θα βασιστούν πάνω στο πρωτότυπο Audi e-tron GT που είδαμε πρόσφατα. Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο, με δυναμικές γραμμές και τους ηλεκτροκινητήρες του να αποδίδουν 590 άλογα. Το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η μπαταρία με πλήρη φόρτιση υπόσχεται αυτονομία 398 km, ενώ με χρήση τεχνολογίας 800 V, το 80% της φόρτισης πραγματοποιείται σε 20 λεπτά και το e-tron GT μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 318 km. To Audi e-tron GT θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Audi TT ηλεκτρικό μοντέλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ