Μάνος: «Θα συμμετάσχω σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς προαπαιτούμενα» - iefimerida.gr

Μάνος: «Θα συμμετάσχω σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς προαπαιτούμενα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο επικεφαλής της Δράσης-ΦΙΣ Στέφανος Μάνος, ο οποίος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είναι ακραίος φιλελεύθερος και δήλωσε «παρών» σε περίπτωση που του ζητηθεί συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στον ιστότοπο tvxs.gr, ο κ. Μάνος σημείωσε πως το Μνημόνιο «μάλλον δεν εφαρμόζεται» ενώ ζητά μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο κράτος, διότι πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν μέτρα τα οποία θίγουν πολύ περισσότερο κόσμο.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Δράσης αποδόμησε την άποψη ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας, ενώ δήλωσε αντίθετος με τη λογική του «απεχθούς» χρέους, και της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες.

«Υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις ανάμεσα στην αποκρατικοποίηση και το πούλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως στη συζήτηση περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, αυτή σημειώθηκε από «αυτούς που δανείζονταν».

Σε ότι αφορά τη συγκρότηση της Δράσης, ο κ. Μάνος τόνισε πως είναι ο μόνος πολιτικός που συμμετέχει στο σχήμα, θέλοντας να αναδείξει το ζήτημα της ευρείας συμμετοχής στα ψηφοδέλτιά του, ανθρώπων που δεν είνια επαγγελματίες της πολιτκής αλλά «καθημερινοί άνθρωποι»

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι το κόμμα του αντιπροσωπεύει την πιο σκληρή εκδοχή του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, κάνει λόγο για «ανοησίες» και ζητά επιχειρήματα. Στο ίδιο πλαίσιο φέρνει ως παράδειγμα και εξηγεί την πρόταση της Δράσης για τη θέσπιση βασικής σύνταξης ύψους 700 ευρώ στα 67 έτη ηλικίας, «και για το βουλευτή και για τον αγρότη», χωρίς εισφορές.

Σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις της Δράσης, μπορεί να καταργηθεί έως και το 20% των δημόσιων υπηρεσιών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους, θα αμείβονται επί 3 χρόνια με το 70% των αποδοχών τους, «είτε βρουν δουλειά, είτε δεν βρουν» μέσα σε αυτό το διάστημα.

Στην Παιδεία, ο κ. Μάνος προκρίνει την κατάρτιση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού ενώ τονίζει πως το μεταναστευτικό χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση καθώς «οι μετανάστες είναι άνθρωποι». Όσο για τις υψηλές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, εκτιμά ότι θα αποκλιμακωθούν μέσα από την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών η οποία θα σημάνει περιορισμό του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων κατά 22%.

Στα σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών, ο κ. Μάνος δηλώνει πως θα συμμετείχε σε ένα κυβερνητικό σχήμα «χωρίς προαπαιτούμενα» και επισημαίνει τους κινδύνους γύρω από το ενδεχόμενο να μην κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ