Ρωσία: Να μη διακοπεί ο διάλογος Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ ζητά η Μόσχα - iefimerida.gr

Ρωσία: Να μη διακοπεί ο διάλογος Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ ζητά η Μόσχα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταθερά υπέρ της συνέχισης του διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα τάσσεται η Μόσχα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τοποθετήθηκε στο ζήτημα ύστερα από δηλώσεις της Πιόνγιανγκ περί ενδεχόμενου τερματισμού του διαλόγου με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τσόι Σον Χι, υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας νωρίτερα την Παρασκευή δήλωσε ότι η χώρα της σκέφτεται να διακόψει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι υπέρ της πολιτικής και διπλωματικής επίλυσης της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο. Γνωρίζετε ότι η Μόσχα τάσσεται σταθερά υπέρ της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Ουάσιγκτον στην βάση μιας σταδιακής μεταξύ τους προσέγγισης χωρίς υπερβολικές προσδοκίες», τόνισε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ