Νεκταρία Καράντζη: Μία Ελληνίδα ψάλτρια στο ξακουστό Φεστιβάλ της Ραβέννα - iefimerida.gr

Νεκταρία Καράντζη: Μία Ελληνίδα ψάλτρια στο ξακουστό Φεστιβάλ της Ραβέννα

Νεκταρία Καράντζη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Φεστιβάλ της Ραβέννα ιδρύθηκε το 1990 από την Maria Cristina Mazzavilani, σύζυγο του διεθνούς φήμης μαέστρου Riccardo Muti.

Αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα Φεστιβάλ της Ευρώπης έχοντας φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής: Pierre Boulez, Claudio, Abbado, Chung, Gavazzeni, Lorin Maazel, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Georg Solti, Giuseppe Sinopoli, Carlos Kleiber, and Georges Prêtre, Martha Argerich, Maurizio Pollini.

Στο φετινό του πρόγραμμα η βυζαντινή υμνωδία πρόκειται να κατέχει μία ξεχωριστή θέση, τιμητική για την Ελλάδα, καθώς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από Ελληνίδα Ψάλτρια τη Νεκταρία Καράντζη σε δύο ιδιαίτερες συναυλίες. Στο ίδιο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν και οι σπουδαίοι, Λεωνίδας Καβάκος, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Η Νεκταρία Καραντζή θα εμφανιστεί σε μία συναυλία  solo a cappella με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και αραμαϊκούς ψαλμούς στον περίφημο Καθεδρικό του San Vitale


Όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του επίσημου προγραμματισμού του Φεστιβάλ της Ραβέννα, η Νεκταρία Καραντζή θα εμφανιστεί σε μία συναυλία solo a cappella με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και αραμαϊκούς ψαλμούς στον περίφημο Καθεδρικό του San Vitale (διάσημο ναό για τα βυζαντινά ψηφιδωτά του) στο πλαίσιο των Vespri a San Vitale (27/6) και σε μία ακόμη πλάι στον Βασίλη Τσαμπρόπουλο με το piano-voice duet πρόγραμμα τους «Ανάμεσα σε Δύση & Ανατολή» στο Chiostro della Biblioteca Classense (28/6).

Συναυλίες στον Καθεδρικό του San Vitale, διάσημο ναό για τα βυζαντινά ψηφιδωτά του

Η Νεκταρία Καραντζή έχει ήδη διανύσει μια ξεχωριστή πορεία στο ιδιαίτερο και απαιτητικό είδος του ιερού βυζαντινού μέλους στο εξωτερικό, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσα από τις περιοδείες της πλάι στον διεθνώς καταξιωμένο βιρτουόζο πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Κορυφαία εκπαιδευτικά κέντρα και Ακαδημίες της Ευρώπης, όπως η Ακαδημία Λιστ της Ουγγαρίας, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης της Γαλλίας, το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο της Ισπανίας, αναγνωρίζοντας το έργο της και την αφοσίωσή της στην ανάδειξη της βυζαντινής και της αρχέγονης Ελληνικής Μουσικής, την έχουν προσκαλέσει να διδάξει στους σπουδαστές τους, σε σεμινάρια και master classes, την ιερή τέχνη της βυζαντινής υμνωδίας, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε σταθερή συνεργασία με Ακαδημία Μουσικής στη Ρώμη, διδάσκοντας βυζαντινή μουσική και εισάγοντας ένα νέο πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης σε συναυλιακούς χώρους, αυτό των γυναικών ψαλτριών - υμνωδών.

Μεταξύ κάποιων από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, απο τον Ricardo Muti, τον Maurizio Pollini, τον Nicola Piovani έως τον Steward Copeland και τον Goran Bregovic, η Νεκταρία Καράντζη που έχει χαρακτηριστεί απο τα διεθνή μέσα ως ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και "ιέρεια" της sacra musica, θα εμφανιστεί σε δύο συναυλίες σε ένα απο τα σημαντικότερα Φεστιβάλ, το Ravenna Festival στην Ιταλία.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ