Bloomberg: «Η νέα κυβέρνηση να πείσει την Ευρώπη ότι η Ελλάδα θα αλλάξει» - iefimerida.gr

Bloomberg: «Η νέα κυβέρνηση να πείσει την Ευρώπη ότι η Ελλάδα θα αλλάξει»

Bloomberg
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενή ανάλυση για τις ελληνικές εκλογές και την ανάγκη μεταρρύθμισης της χώρας κάνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg το οποίο τονίζει πως η κυβέρνηση που θα προκύψει πρέπει να πείσει την Ευρώπη για τη θέληση της Ελλάδας να αλλάξει.

Το δημοσίευμα ξεκινά με ένα παραλληλισμό της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα με τη δημοφιλή αμερικανική σειρά «dr. House» στην οποία ο αναξιόπιστος ασθενής προσφεύγει σε ένα γιατρό με ψυχολογικά προβλήματα.

Στην ανάλυσή του το οικονομικό πρακτορείο τονίζει πως η πρόγνωση για τις εκλογές δεν είναι ευχάριστη, καθώς η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν μέρος του προβλήματος. «Πέρα από τις αλόγιστες παροχές που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια, κανένα από τα δύο κόμματα δεν επιθυμεί να αναλάβει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που η χώρα καλείται να εφαρμόσει».

«Και τα δύο κόμματα έχουν δαπανήσει χρόνο προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι θα βελτιώσουν την συμφωνία αλλά δεν έχουν εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους γιατί και πως πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει το Bloomberg είναι η δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή η διενέργεια επαναληπτικών εκλογών. Το πρόβλημα όμως σύμφωνα με την ανάλυση είναι ότι η Ελλάδα έχει διορία μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να πάρει μέτρα που αντιστοιχούν στο 5,5% του ΑΕΠ. Αν αυτό δεν γίνει η τρόικα πιθανόν να διακόψει τη χρηματοδότηση.

Αναλύοντας τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, το οικονομικό πρακτορείο τονίζει πως τα περισσότερα γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να βελτιώσει την λειτουργία και την ανταγωνιστικότητά της και όχι για να ικανοποιήσει χώρες όπως η Γερμανία. Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Ελλάδα ήδη έχει υλοποιήσει πολλά από τα συμπεφωνημένα αλλά μένουν πολλά ακόμα τα οποία δεν έχουν πραγματοποιηθεί όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι απολύσεις στο Δημόσιο και η περικοπή των μισθών.

«Το κρίσιμο για την Ελλάδα είναι να δείξει τη θέληση να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά ο dr. House μπορεί να αποφασίσει να βγάλει τα καλώδια από την πρίζα», καταλήγει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ