Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Αυστραλός υπήκοος ο δράστης - iefimerida.gr

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Αυστραλός υπήκοος ο δράστης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Αυστραλός υπήκοος, 28 ετών, φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, με τους δεκάδες νεκρούς.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μπήκε σε δύο τεμένη, την ώρα προσευχής, και άρχισε να πυροβολεί, σκορπώντας τον θάνατο.

Ο άνδρας, μετέδωσε live, μέσω facebook τη στιγμή της επίθεσης, αφού είχε τοποθετήσει μία προσαρμοσμένη κάμερα στο κεφάλι του. Στο σκληρό βίντεο, διάρκειας 17 λεπτών, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ο 28χρονος από τη στιγμή που κατευθύνεται προς το τέμενος, και μετά να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται προς το ένα τζαμί.

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Αυστραλός υπήκοος ο δράστης | iefimerida.gr 0

Μπαίνοντας, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, ενώ έδινε τις χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο, και πυροβολεί, ενώ μετά από περίπου τρία λεπτά επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, για να πάρει νέα όπλα, και επιστρέφει προκειμένου να εξακριβώσει εάν υπάρχουν επιζήσαντες.

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Αυστραλός υπήκοος ο δράστης | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται σε 40, και οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, ανάμεσά τους και ο 28χρονος Αυστραλός.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Είναι «εξτρεμιστής της άκρας δεξιάς»

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το ένα πρόσωπο που συνελήφθη, όπως ενημερώθηκα, είναι πολίτης της Αυστραλίας, γεννημένος εδώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

«Ως μέλη της οικογένειας των Νεοζηλανδών αδελφών μας, σήμερα θρηνούμε, νιώθουμε σοκαρισμένοι, νιώθουμε φρίκη, νιώθουμε αγανάκτηση, κι ορθώνουμε το ανάστημά μας για να καταδικάσουμε απόλυτα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα από έναν εξτρεμιστή, έναν ακροδεξιό, έναν βίαιο τρομοκράτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ