Η Toyota είναι έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα [βίντεο]

H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε πως σε 10 χρόνια από σήμερα, θα παρουσιάσει το πρώτο όχημα που θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε αποστολές στο διάστημα.

Στο συγκεκριμένο project συμμετέχει η αρμόδια υπηρεσία της Ιαπωνίας (JAXA) και ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός οχήματος με αυτονομία κίνησης 10.000 χιλιομέτρων σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας.

Όπως βλέπουμε και στις πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχουμε ένα 6τροχο όχημα, με ύψος 3,8 μέτρα και πλάτος 5,2 μέτρα, το οποίο παίρνει ενέργεια από κυψέλες υδρογόνου και ηλιακούς συλλέκτες. Το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4 άτομα με δυνατότητα συμπίεσης και αποσυμπίεσης εφόσον χρειαστεί. Ο διαθέσιμος χώρος ανέρχεται σε 13 κυβικά μέτρα και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστεί ένα πλήρωμα κατά τη διάρκεια πολυήμερης παραμονής.

Οι Toyota & JAXA υποστηρίζουν πως το τελικό όχημα θα είναι έτοιμο το 2029 και έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουν σε βάθος περισσότερα μέρη της Σελήνης. Μάλιστα, πηγές από την Toyota δεν αποκλείουν πολλά από τα στοιχεία του 6τροχου οχήματος να περάσουν μετά από χρόνια και σε αυτοκίνητα παραγωγής, όπως για παράδειγμα τα εξελιγμένα συστήματα κυψελών υδρογόνου, που ήδη διαθέτει η Toyota, καθιστώντας τα πιο προσιτά και με μεγαλύτερη αυτονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toyota

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ