Γεννηματά: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη που να ενώνει το έθνος - iefimerida.gr

Γεννηματά: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη που να ενώνει το έθνος

Η Φώφη Γεννηματά /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε λογική διμέτωπου αγώνα τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της ΝΔ.

Και αυτό διότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ χρησιμοποίησε σκληρές φράσεις τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιάζουν τόσο πολύ, μοιάζει τόσο πολύ η παλιά δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ρητορικά έχουν μόνο αντιπαλότητα και συμφωνούν τόσο πολύ και συναντιούνται στις συντηρητικές πολιτικές. Θα μπορούσαν να μια χαρά να συνεργαστούν την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά αυτό βέβαια δεν αποτελεί λύση για τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας φεύγει αυτό είναι ολοφάνερο, όχι ομως άλλο δεξιά το τιμόνι της χώρας. Χρειάζεται προοδευτικές λύσεις η χώρα για να αφήσει πίσω της την κρίση και τα μνημόνια».

Η κα Γεννηματά εκτόξευσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τόσο το θέμα των δηλώσεων στελεχών για τις βόμβες μολότοφ όσο και για την στάση τους στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Εκτός από συντηρητικοί είναι και απίστευτα κυνικοί. Θα πρέπει να σεβαστούν τα θύματα και τις οικογένειές τους, τόσο τα θύματα της τρομοκρατίας όσο και τους νεκρούς από επιθέσεις με μολότοφ. Αρκετά και με το κυνισμό, αρκετά και με τις προκλήσεις».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να μην ψηφιστεί κανένα αρθρο με πάνω από 180 ψήφους προκειμένου να μην γίνει η αναθεώρηση υπόθεση ενός κόμματος και αναφερόμενη στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε πως η χώρα χρειάζεται πρόεδρο που να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη.

«Δεν θα επιτρέψουμε με τη δική μας ψήφο η συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης , δεν υπάρχει έν λευκώ αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και ό,τι αναλογεί στην δική μας πολιτική δύναμη για να μην αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους. Καμία διάταξη με 180 ψήφους. Πιστεύουμε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, χρειαζόμαστε ένα πρόσωπο που θα μπορεί να ενώνει τον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ